29 February, 2024, 17:47
japan

13 skøre ting du kun finder i Japan!

Okay, man kan sikkert finde tingene andre steder, men ingen tvivl om at de er mest udbredte og populære i Japan.

1. Nuttet vejarbejde

Vejarbejde er sjældent særlig pænt at kigge på, så hvorfor ikke gøre noget for at gøre det lidt mere… nuttet? Mens vi kigger på kedelige kegler med rød-hvide stænger, kigger Japanerne altså på tegnefilms-inspireret vejarbejde-afspærring. Vi hepper på de lyserøde bamser.

 

2. Blå trafiklys

Rød betyder vent, og grøn betyder gå – sådan er det næsten over alt i verden. Bare ikke i Japan. Der skal du vente længe, hvis du venter på grøn – for der er det blå der betyder gå!
japan
 

3. En ø, fyldt med kaniner

Lige øst for Japan, ligger Ōkunoshima – en ø som er fyldt med kaniner, kaniner og atter kaniner. Man kan tage færgen over til øen, og så bliver man mødt af hundredevis af kaniner.
Japan
 

4. Svinedyre frugter

I Danmark kan frugt grøntsager godt være til den dyre side, når det er udenfor sæson. Men det er ikke noget, i forhold til de finere butikker i Japan. Der er dyre frugter, et statussymbol at kunne give i gave, og derfor kan man finde pærer til 120kr, jordbær til 30kr stykket og meloner til over 800kr!!!
japan
 

5. Fancy toiletter

Vi tilbringer faktisk en del tid på toilettet – så hvorfor ikke gøre det rart? I Japan findes der toiletter der kan kamuflere dine pruttelyde, kamuflere lugten af dine prutter, hæve sædet og meget mere. Så bliver det nærmest ikke mere komfortabelt.
japan
 

6. Masser og masser af automater

I Japan kan man mere eller mindre trække ALT i en automat. Du kan selvfølgelig købe sodavand og slik i automaterne, men du kan også bl.a. købe salat, nøgleringe, briller, pizza (varm), nudler, strømper, legetøj, æg, tøj, slips og batterier.
japan
 

7. Helt utrolige parkerings”pladser”

Japan er et land med rimelig mange mennesker. Faktisk bor der over 126 millioner. Det bliver også til rimelig mange biler, og så skal der bruges en pæn sjat parkeringspladser. Derfor har japanerne lavet automatiseret “lag på lag” parkering. Det er lidt smart!
japan
 

8. En lur på jobbet

I Danmark er det ikke ligefrem velanset at tage en lur på jobbet. I Japan er det tilladt at tage en hurtig morfar (på japansk “inemuri”), hvis man har arbejdet hårdt. Kan i forestille jer et ramaskrig hvis den offentlige sektor indførte en tilladt morfar?
japan
 

9. Toilet-slippers

Japanerne går meget op i hygiejne. Bare fødder på et toiletgulv er ikke nødvendigvis særlig hygiejnisk – og derfor har de altså dedikerede slippers til toiletterne.
japan
 

10. Is i bizzarre smagsvarianter

Her hjemme gør vi os det mest i frugt, nødder, slik og chokolade, når det kommer til smagsvarianter i is. I Japan kan man få is der smager af hestekød, ko-tunge, krokodille æg, kalkun og blæksprutte. Det er fandme for weird!

 

11. Overflødige rulletrapper

Verdens korteste rulletrappe ligger selfølgelig i Japan. Den har fem trin, og ligger i et supermarked i byen Kawasaki.
japan
 

12. Utrolige Kit Kat varianter

Den originale Kit Kat version, er selvfølgelig ikke nok. Japanerne har Kit Kat i virkelig mange forskellige varianter, heriblandt banan, vindrue, brandy, fersken, matcha, kirsebær, kirsebærblomster, jordbær, jordbærfromage, frugtparfait, græskar, papaya, mango, æble og mange flere.
japan
 

13. Sengekabine-hoteller

Hvorfor leje et helt værelse, hvis du bare har brug for et sted at sove, og intet andet? Snup en lur eller tilbring natten i en lille kapsel, og sus videre til det du var på vej til. Meget japansk.
japan
 

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.