29 February, 2024, 19:41
prutter

16 interessante og uinteressante facts om prutter!

Prutter er og bliver bare utjekkede. De har det med at melde sin ankomst når det er mindst belejligt. I elevatoren, fyldt med mennesker, i en proppet bus mens du står og sveder op af fem andre mennesker, eller i køen i Føtex. Er det da ikke bare herligt? Ingen kan påstå at de aldrig prutter. Alle mennesker har tarmgas, og sådan er det bare. Her er lidt interessante facts om prutter.

1. Mennesker slår i gennemsnit 14 prutter om dagen.

2. … og det løber op på en 500-700 ml pr person, i gennemsnit.

3. Prutter forlader rumpetten med op til 3 meter i sekundet – eller lige over 11km i timen.

4. Sorry ladies – men kvinders prutter, lugter generelt mere end mænds. Man opdager det måske ikke lige, fordi flere mænd end kvinder, har tendens til at slå en hørmer, selvom der er andre i nærheden. Grunden er, at kvinders tarmgas indeholder mere hydrogensulfid end mænds.

5. Dog prutter kvinder ikke mere end mænd – vi prutter i gennemsnit lige så meget som vores højtfjærtende mænd.

prutter

6. Faktisk er det kun en procent eller mindre af selve prutten, der stinker. Hovedingrediensen i en lugte-prut er hydrogensulfid, som giver en rigtig æggehørmer.

7. I Kina kan man blive professionel prutte-lugter. Man kan tjene op til 333.000kr om året, ved at diagnosticere patienter med mavelidelser, ud fra lugten på deres prutter.

8. Den første joke, som er opsporet på skrift, handler om prutter. Den stammer fra år 1900 før kristi fødsel, og lyder “Noget, der aldrig er sket, siden tidernes morgen: En ung kvinde pruttede ikke på hendes ægtemands skød.”. Hmm…

9. Prutter kan brænde. De indeholder methan og hydrogen, som begge er brændbare. Vi kan ikke anbefale at prøve. Desuden er det knap så ladylike at ligge med røven i vejret, og en lighter foran møllen.

10. Hvis du prutter højt, er det fordi du har en stram ringmuskel. Det er vel ikke noget dårligt, vel?

prutter

11. Det er ikke farligt at holde prutterne inde – det er bare ikke særlig rart, og kan resultere i mavesmerter. Det har vi nok allesammen prøvet.

12. Når du flyver, dannes der pga lufttrykket i kabinen, flere tarmgasser, end på landjorden. Hertil skal det nævnes at 50% af luften i en flykabine er recirkulerende – så det er nok ikke der, man vil slå en rigtig ægger. Og så er der fandme langt til Singapore.

prutter

13. Det engelske ord for prut, altså fart, er et af de ældste ord i det engelske ordforråd.

14. Hitler havde problemer med maven. Han var kronisk oppustet, og fik hele 26 slags medicin mod det. Gad vide hvor godt det var for hans tarme.

15. Grunden til at dine prutter stinker ekstra fælt i badet er, at den høje luftfugtighed, sammen med temperaturen, forstærker din smags-, og lugtesans… Og så er fis og Palmolive, bare ikke den oplagte duft-kombi.

16. Der findes mennesker som tænder på prutter. Det er en fetish der hedder eproctofili, og betyder simpelthen at nogle mennesker bliver seksuelt ophidsede af tarmgas. Hey, vi dømmer ingen 🙂

prutter

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.