2 December, 2023, 21:47

18 ting der er rigtig godt at vide om tissekonen

Tissekonen, kusinen, kussen, tissemissen, fjamsen, fjabben, fissen, skeden, skrævet, fødehullet, missen… Kært barn har mange navne. Uanset om du kalder den kussen eller Ulla, så er der nogle basic ting, som er rigtig godt at vide om den. Husk at alle kvinder har én, og den har mange, skønne formål.

1. Din vagina har en lavere PH værdi end resten af din krop (altså mere sur, mens kroppen er mere basisk), hvilket hjælper med at dræbe uvelkomne bakterier. Derimod er sæd mere basisk, hvilket neutraliserer syren, og giver sædcellerne en bedre chance for at overleve, og nå deres mål.

2. G-punktet, er ikke rigtig et punkt, men et område, der føles mere ru end resten af din vagina. Den findes på den forreste “væg” i din skede, og ligger mellem 2,5 og 5cm oppe.

3. Mere end 24.000 danskere, får hvert år konstateret klamydia – og for hver af dem, er der 4-6 personer der har det, uden at vide det. Mange smittede kvinder, oplever ikke nogen symptomer, og derfor er det ekstra vigtigt at blive tjekket, selvom man ikke har nogen tegn på sygdom i makrellen. Hvis klamydia ikke behandles, kan det have en negativ effekt på din fertilitet.

4. Skeden er den mest elastiske del af din krop – hvilket er rimelig heldigt, når nu vi skal presse babyer ud den vej.

5. Når din skede ikke er “i brug” (høhø), er den ca 10 cm lang, og den er “klappet” sammen. Den er altså ikke fyldt med luft, som nogen måske kunne tro. Når skedens indehaver bliver ophidset, bliver den både brede og længere, så der er plads til et stykke med mand.

6. Alle kusser er forskellige. De har alle to sæt kønslæber, og uanset hvilket sæt der er længst, er det helt normalt. De kan også have forskellige farver, og det er også helt normalt!

7. Ifølge sexpert Tracey Cox, har mindst 15% af alle kvinder, aldrig set sin egen dåse i et spejl. Det er en rigtig gode måde, hvorpå man kan lære lidt mere om sin egen krop. Det er også en god måde at blive mere opmærksom på ændringer på. Hvis noget pludselig ser meget anderledes ud, skal det måske kigges på af en læge.
Hvis man gerne vil blive bedre til at tilfredsstille sig selv, kan det også være en ide, at bruge et spejl, til at se hvad man laver.

Kilde: The Period Blog

8. Hvidt eller gennemsigtigt udflåd er helt naturligt. Det er bare din skede, der er god til at gøre rent, og det viser bare at den virker som den skal. Dyyygtig!

9. Ikke alle kvinder, har en jomfruhinde, bare fordi de er jomfruer. Man kan altså ikke lave et jomfruhindetjek, og på den måde fastslå om kvinden er jomfru eller ej.

10. Skeden bliver ikke større, efter en børnefødsel. Undersøgelserne ér lavet, og der blev ikke målt nogen forskel på skedestørrelsen hhv hos kvinder der har-, og kvinder der ikke har født.

11. Klitoris har dobbelt så mange nerveender som tippen af mandens penis. Med mellem 6.000 og 8.000 nerveender, er det ikke overraskende at det er dér, man kan få nogle af de skønne orgasmer.

12. P-piller, amning og overgangsalder, kan have en indvirkning på hvor våd skeden bliver, når dens ejerkvinde er ophidset. Dette skyldes, at dens evne til at “smøre” sig, hænger delvist sammen med østrogenniveauet i kroppen.

13. Hele 75% af alle kvinder, får svamp mindst én gang i deres levetid. Det skyldes en infektion med gærsvampen Candida Albicans, som findes i kvindens vagina og på huden af mange kvinder. Når vækstbetingelserne for svampen øges kan den give anledning til infektion. Det kan klø og er ubehageligt, men det er ufarligt og naturligt, og kan nemt behandles.

14. Hundredevis af små kirtler omkring din tissekone, udskiller olie og sved, for at beskytte den mod friktion og overophedning.

15. Hvis du opdager en fiskeagtig lugt fra neden, kan det indikere en ubalance i PH værdien i din missekat – og dette kan faktisk komme af at den er for ren. Den indeholder nemlig bakterier som holder den sund, og hvis man vasker den for meget, eller bruger for meget sæbe, kan disse gode bakterier fjernes. Så er der ikke nok til at klare de dårlige bakterier, og dette kan give en ubehagelig lugt. Lad din tissemis rense sig selv, og brug kun vand, evt også lidt intimsæbe, og husk at skylle godt efter. Forsvinder det ikke, så søg læge.

16. Man kan faktisk træne sin skede. Der findes kugler som er specielt designet til at bruge i skeden, og som træner og strammer skedemusklerne. Synd man ikke kan vise sine nye skedemuskler frem i en fiks lille mavebluse – der er næppe nogen der vil bemærke dine fremskridt i kusse-træningen. Se f.eks. et godt udvalg HER! Men som bonus, giver en veltrænet kussekanal, bedre orgasmer. WIN!

Kim Animi har særdeles veltrænede skedemuskler!

17. Din skede er bedre til at hele sig selv, en de fleste andre kropsdele, idet cellerne genopbygges meget hurtigt. Rifter og bristninger kan hele indenfor 48 timer. Måske lidt længere, hvis det er en baby, der er skyld i skaderne.

18. Kvinders klitoris, som er som et isbjerg, fordi man kun kan se toppen af den, har ingen andre formål, end seksuel nydelse.

Se en sød lille film om klitoris herunder:

Her er 11 ting mænd bør vide om menstruation!

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.