2 December, 2023, 22:27

19 gange, du opfører dig som en nar – måske uden at vide det

Dette indlæg kan virke som en totalt brokke-post – og det er det nok også. Beklager. De kommer ikke så ofte. Det er ikke sikkert, at du har tænkt over det, men det får dig stadig til at virke som en nar i andres øjne. Hvis du er skyldig i nogle af tingene, er det ok, for nu får du mulighed for at ændre det. Bevares – jeg kommer selv til at gøre et par af tingene – det er jeg ikke bleg for at indrømme, selvom jeg ikke er stolt af det.

Punkterne er i tilfældig orden og ikke sorteret efter de mest irriterende ting 😉

 

1. Når du ikke samler op efter din hund.

Det er både irriterende, grimt og klamt, at glo på alle de hundelorte der ligger rundt omkring i parken, på fortorvet eller på græsplanen. Det er helt utroligt, så mange hundeejere, der lader som om de ikke ser at deres hund skider og går videre. Hvis du ikke vil være en nar på dette punkt, så sørg for, altid at have poser med dig, og saml lortet op. Deres lort, er dit ansvar. En fordel ved at samle op efter den, er også at du kan følge lidt med i din hunds helbred, fordi du ved hvordan din hunds sunde lorte ser ud. Og finde den ørepror/hårelastik/låget til din næsespray, som du har ledt efter.

13 gange, du opfører dig som en nar - måske uden at vide det
 

2. Når du ikke siger hej til receptionisten/sekretæren.

Man viser hvordan man er, gennem måden hvorpå man behandler andre- Høflighed og respekt, er ikke noget vi kun skal bruge på folk, som vi elsker, kan lide, eller folk der er “højere oppe” end os. Det er for folk. Alle folk. Færdig!
Tag dig tid til at sige hej til receptionisten, smil til sekretæren, sig dav til buschaufføren og ønsk kassedamen en god dag. Det gør dig til et bedre menneske, og du ved aldrig hvornår du har brug for at karma kommer tilbage med en blomsterkurv, frem for en kasse med lort.
 

3. Når du skriver SMS’er, mens du taler med andre

De fleste af os, er skyldige i dårlige SMS-vaner, men denne, er den værste – og du ved helt sikkert godt, hvilken det er. Det er når du SMS’er eller tjekker Facebook, mens du taler med nogen. Du hører lige et bip, og tjekker hurtigt lige din sms, og skynder dig at svare. Don’t! Du fjerner opmærksomheden fra personen du taler med, og viser dem at de ikke er din førsteprioritet lige nu, og det får dem til at føle at du ikke lytter. Derfor; ignorer din mobil, og vær til stede i samtalen.
 

4. Når du stiller din indkøbsvogn, midt på parkeringspladsen.

Det her, er der heldigvis ikke så mange der gør, men det sker, og det er virkelig røvhulsagtigt. Selvom det er koldt, du er træt og har travlt, skal du altså gå tilbage og stille din vogn, der hvor det er meningen at de skal stå. Vi kan godt blive enge om, at den ikke kører tilbage af sig selv. Det betyder at et andet menneske som måske er lige så træt, og fryser lige så meget som dig, skal ud og hente vognen for at stille den på plads, når nu du ikke gad.

13 gange, du opfører dig som en nar - måske uden at vide det
 

5. Når du smider skrald ud af bilvinduet.

Denne er også en af de mest egoistiske og nar-agtige. Du har måske lige været på Mac’en, og du gider egentlig ikke have skraldet liggende i bilen. Der er ikke lige en rasteplads i nærheden, så du ruller vinduet halvt ned, og smider det ud i rabatten. Det er svært at beskrive hvor røvhulsagtigt, det er at smide skrald ud af vinduet. Hav evt en rulle poser liggende i bilen, så du kan samle dit skrald, og smide det ud når du kommer til en skraldespand. Ud af vinduet, er SÅ dårlig stil.
 

6. Når du ikke behandler tjeneren ordentligt.

Der findes folk, som ser ned på tjenere, og ikke ser dem som ligeværdige. Det er jo alligevel ikke et rigtigt arbejde, vel? Jo. Tjenere knokler. De går mange mange kilometer hver dag, slæber tunge tallerkener, og smiler konstant – også til urimelige gæster. Alt dette, til en forholdsvis lav løn, i forhold til det arbejde de egentlig yder. Deres fineste opgave er, at sørge for at du har den bedst mulige oplevelse, der hvor du spiser. Hvordan ville du få din lækre restaurant-mad, hvis der ikke var nogen til at servere den for dig? Respektér din tjener, og behandl ham/hende godt og med respekt. Og nej, du efterlader bare ikke 2,5kr i drikkepenge. Gør det ordentlig, eller gør det slet ikke!
 

7. Når du ikke holder døren.

Glem ridderopførsel – vi taler grundlæggende menneskelig anstændighed. At du holder døren, betyder ikke at du skal stå og glane ved døren i 10 minutter. Kig dig lige over skulderen, og se om der er andre som skal med ind. Bare det at du lige holder den, mens du selv er på vej ind, viser at du er godt opdraget, og er opmærksom på andre mennesker i din nærhed.

13 gange, du opfører dig som en nar - måske uden at vide det
 

8. Når du har din telefon på højtaler, i offentligheden.

Folk der taler i telefon i bussen, med lyden på højtaler, skulle tvinges til at slikke på gulvet. INGEN andre end de to der har telefonsamtalen, har den mindste interesse i den. Det er egoistisk, og det er så irriterende for de mennesker der skal høre på en komplet ligegyldig telefonsamtale, der brager ud fra en mobiltelefon. Don’t!
 

9. Når dit håndtryk er alt for hårdt.

Dit håndtryk siger meget om dig, og de fleste af os har nok lært, at vi skal give et fast håntryk. Lige så ufedt det er, at trykke sådan en slatten hånd, er det heller ikke ret fedt at få sin hånd mast totalt. En magtkamp skal ikke udøves via håndtryk. At kvase en persons hånd totalt, siger hverken om dig, at du er stor, stærk, sej eller “højt oppe”. Det viser om dig, at du er en nar!
 

10. Når du spiser noget lækkert foran andre, uden at tilbyde at dele.

Nej, selvfølgelig skal du ikke dele din madpakke med din sidemand, eller fremmede i bussen. Men hvis du sidder blandt kolleger, venner eller lign, og hiver en pose slik eller chokoladestykker frem, spørger man om de andre vil smage. De siger sikkert nej, men så har du spurgt, og de er pænt og betænksomt gjort. Samme regel gør sig gældende når du er ude at spise med andre. Vent med at spise, til alle har fået deres mad.

13 gange, du opfører dig som en nar - måske uden at vide det
 

11. Når du taler i telefon, mens du betaler for dine varer.

Det er en fin måde, at få tiden til at gå hurtigere, hvis du taler med din veninde mens du køber ind. Du taler selvfølgelig ikke højt, vel? Men når du når til køen, stopper du. Et er at du står meget tæt på en masse andre mennesker. Noget andet er, at det faktisk er et levende menneske der sidder bag kassen. At tale i telefon mens du betaler for dine varer, sender et dårligt signal om at du ikke respekterer personen bag kassen. Læg på eller bed din veninde vente, sig tak for smil til kassedamen, og tal så videre bagefter.
 

12. Når du stiller din vare på plads, på den forkerte plads.

Halvvejs igennem dit indkøb i Netto, kommer du i tanker om at du alligevel ikke skal have bananer. Du ser dig omkring – er der nogen der kigger? Nej, og så stiller du varerne på hylden, ved siden af vaske-, og skyllemiddel. Det er bare så dårlig stil. Hvis du ikke lige gider bruge to minutter på at gå tilbage og sætte tingene på deres plads, så giv det til personen bag kassen, og sig at du desværre har fortrudt, om du må aflevere det her. Smil og sig TAK!
 

13. Når du efterlader tøjet i en bunke i prøverummet.

Du går ind i en tøjbutik, udvælger en masse lækre ting, og tager dem med i prøverummet. Der prøver du det hele, men det er kun én af tingene der passer. Du gider ikke lige stå og bøjle fem bluser op, så du lader det bare ligge på gulvet i en bunke, eller hænger det på knagen. Der er jo folk ansat til at hænge det tilbage, ikke? Nej. De er ansat til at sælge dig det tøj du vil købe. De er ikke ansat til at rydde op efter egoistiske kunder. Selvom de desværre er nødt til det.
13 gange, du opfører dig som en nar - måske uden at vide det
&bnsp;

14. Når du ikke lader passagerer komme ud før du går ind

Uanset om det er bus, tog eller Metro, så venter man med at gå ind til alle dem der skal af, er ude. Færdig bum. Det er røvirriterende at forsøge at komme ud mens folk begynder at mase sig ind fordi de er utålmodige. Ja, det kan ske at du ikke når ind i metroen, men så kommer der en ny om 3,5 minut, så du overlever nok.
&bnsp;

15. Når du SMSer mens du kører

Den her topper faktisk listen af røvhulsting. Langt mere end skrald ud af vinduet. MAN BRUGER IKKE SIN MOBIL NÅR MAN KØRER BIL! Én ting er at du udsætter sig selv for fare. Noget andet er dine eventuelle passagerer og dine medtrafikanter og andre som potentielt kan komme til skade, for ikke at tale om dine OG deres pårørende. Det er bare et mega nogo. Jeg har selv kørt med folk der har betjent deres mobiler under kørslen, og uanset hvem det er, beder jeg dem lade være. Det respekterer de faktisk altid, for de ved det jo godt. Jeg synes bare ikke at det er fedt at gamble med andres liv på nogen måde, og det er præcis det du gør. De to sekunder du kigger væk fra vejen kan være nok til at du ændrer en masse andre liv for altid.
&bnsp;

16. Når du ikke vasker hænder efter toiletbesøg

Der er ingen som har lyst til at røre ved dine uvaskede hænder. Der er ingen der ønsker dine tisse-, og pøllebakterier på sig. Vær sød at lade være med at være ulækker. Vask de fucking hænder, så du ikke spreder dine bakterier på dørhåndtag og hvad du ellers rører ved.
&bnsp;

17. Når du bruger ord som “bøsset”, “retarderet” og “mongol” som negative beskrivelser

Min kæreste har i mange år arbejdet som chefredaktør på et (dengang) populært bilblad (det er lukket nu), som havde en meget frisk og ligefrem skrivestil. Han fortalte mig en gang at han havde brugt formuleringen “smilede som en tandløs mongol” i bladet, og at han derefter fik en henvendelse som fik ham til at reflektere rimelig meget. Det var fra en læser, hvis lillebror havde downs syndrom. Denne lillebror var rigtig glad for at læse det blad, men var blevet ret ked af det da han havde læst den dumme formulering. Min kæreste vidste med det samme at han havde skidt i nællerne, for det ér ikke ok! Det kan godt være at du synes at det lyder sjovt at sige at noget er bøsset, men det er jo folks seksualitet, du måske uden at tænke over det, pisser lidt på. Tal pænt – tænk hvis det var dig eller en af dine nærmeste der var enten det ene eller det andet. Sig røvdumt eller skideskørt eller fucking træls. Bare hold dig fra ord som kan såre andre.
&bnsp;

18. Når du fylder i offentlig transport så folk må stå op

Jeg synes faktisk at det er respektløst når folk fylder to sæder mens andre må stå op i bussen eller i toget. Det er ikke ret fedt at måtte stå op på sin rejse. Det er noget man tager med når bussen er propyldt, men når folk ikke rykker ind, eller har deres taske på sædet, selvom bussen er fyldt, bliver jeg en smule pissed! Gør du det, tyder det på at du er temmelig egoistisk, og det klæder ingen. Tag din taske på skødet eller sæt den ved dine fødder.
&bnsp;

19. Når du swiper i andres billeder

Din kollega viser dig et billede hun tog i går, og du swiper til højre for at se det næste. STOP! Din kollega ville vise dig NETOP DETTE BILLEDE. Hvis der er flere billeder du bør se, skal du nok få det at vide. Alle de andre billeder vedkommer på ingen måde dig, og kan være personlige på mange forskellige måder. Opfør dig ordentligt og hold pølsefingrene for dig selv, med mindre du har fået besked på andet.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.