21 September, 2023, 11:49
google tricks

9 sjove Google-tricks, du er nødt til at afprøve LIGE nu

Google er yderst praktisk, og er efterhånden blevet vores to-go måde, at skaffe en bestemt information på. Hvor gamle bliver pingviner? Hvornår lukker Netto i Køge og hvor meget mel skal der i pandekager? Google ved det, hver gang. Men Google kan også andet, end at være seriøs og alvorlig. Google har nemlig en masse “skjulte” features, som gør det en smule sjovere. Det er desværre ikke dem alle, der virker i Danmark, men her er nogle af dem der gør.
 

Google tager en snurretur

Skriv “do a barrel roll” i google, og tryk enter. Så vil du se at dit browservindue drejer 360 grader. Det er en nørdet reference til Nintendos Star Fox serie, som altså først blev udgivet i 1993, så hvis du ikke ved hvad det er, er det ok – vi ved det heller ikke. Dengang var vi stadig ved My Little Pony og Polly Pocket.

 
 

Skynd dig, inden de ødelægger alle resultaterne!

Nu bliver det lidt nørdet, men det er ret sjovt. Skriv “Zerg rush” i google, og tryk enter. Zerg er en karakter i Starcrafts spil, og vi ved ikke en skid om det, så vi vil ikke forklare en masse, og komme ud på alt for dybt vand her. Men når du taster det og trykker enter, vil O’erne i “Google”, opføre sig som “zerglings” og begynde at hugge søgeresultaterne i stykker. Men du kan forhindre det! Du kan nemlig klikke på de små destruktive fyre, og hugge dem i stykker, før de når at ødelægge søgeresultaterne. Men der kommer flere, og du skal være hurtig.

 
 

Google på “piratsk”

Man kan ændre sit sprog i Google. Det ændrer ikke det sprog du skriver og skal søge på, men det ændrer knapperne, til det sprog du vælger. Nu er vi ikke videre dygtige til fremmedsprog, så du kan måske finde flere, men du kan blandt andet ændre dit sprog til Klingon, Bork og piratsprog.
Sådan gør du: på på Google. Tryk på de ni små firkanter, i højre hjørne. Tryk på det blå skjold hvor der står “Min Konto”, og tryk på “Sprog og indtastningsværktøj”, under kontopræferencer. Tryk på “Sprog”, og derefter “Tilføj et andet sprog”. Her kan du kigge listen over sprog igennem. Når du har valgt et sprog og trykket “gem”, trykker du på den lille pil, ud for det nye sprog, så rykker den op som primært sprog, og hvis du går tilbage til Googles forside og søger på noget, vil du se at knapperne har ændret sprog. Pirstsproget virker godt nok ikke på dansk, men det engelsk “piratsk” er stadig lidt skægt.


 
 

Ramt af tyngdekraften

Google Gravity er egentlig formålsløs, men det er alligevel lidt sjovt. Når man trykker på noget, indtræder tyngdekraften, og hele Google ramler ned i bunden af skærmen. Nu kan du kaste rundt med knapper og søgefelt, som du har lyst.

 
 

Old school Pacman

Snup et spil Pacman.

 
 

Ude af balance

Igen, rimelig ubrugeligt, men det skal lige prøves, ikke? Skriv “askew” i google, og tryk enter. Så hælder siden en smule til den ene side.

 
 

Svaret på alting

Skriv “answer to life, the universe, and everything,” i google, og tryk enter. Så kommer svaret på ALT! I hvert fald ifølge Douglas Adams’ The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy – en superkitchet film/bog, som påstår at tallet 42, er svaret på livet, universet og ALTING.
(Prøv også at skrive “the loneliest number” eller “number of horns on a unicorn”, og Google har svaret. Google ved alt).

 
 

Blink blink

Vil du se noget sejt? Google kan blinke. Skriv “blink html” i Google, og se blinkene. Brugbart? Nah…

 
 

Wifi-dino

“Der er ingen internetforbindelse” – det er usandsynligt irriterende, ikke? Well, søde Google Chrome, sørger for at du har noget at lave mens du venter på forbindelse, eller inden du giver dig til at bande og svovle. Når der ikke er internetforbindelse, kommer der den velkendte lille dino. Men ikke alle ved, at du kan spille et spil.
Sådan gør du: når du ser dinoen, og er lige ved at gå bananas, så tryk på space/mellemrumstasten, for at spille. Du kan nu få dinoen til at hoppe, eller dukke sig. Du kan få den til at hoppe over kaktusser og fugle, enten ved at trykke på space/mellemrumstasten, eller ved at trykke op og ned på piletasterne. Men pas på, lige pludselig er der gået lidt længere tid, end du havde regnet med 😉 MEN hov, har du internetforbindelse? Så slå wifi fra, og prøv spillet.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.