2 December, 2023, 21:35

Derfor lægger vi mascara med åben mund

Mange kvinder åbner ubevidst munden når de lægger mascara, inklusive mig selv. Jeg ved godt at jeg ikke ligefrem ser for klog ud når jeg gør det, men jeg gør det alligevel, uden egentlig at ville.

Det amerikanske medie Popsugar har spurgt kropssprogsekspert Blanca Bob, hvorfor vi kvinder gør dette, og hun svarede følgende – hvilket giver ret god mening.

Fænomenet med den åbne mund er en ubevidst handling. De fleste kvinder gør det uden at tænke over det, og selvom det ser skørt ud, er der faktisk en grund til det. Vi har alle prøvet at få mascara på øjenlåget, hvor det jo ikke rigtig hører til. Derfor forsøger vi, ganske naturligvis, at holde øjenlåget så stille som muligt, når vi lægger mascara.

To forskellige nerver styrer musklerne der åbner og lukker hhv munden og det øvre øjenlåg, og disse to nerver ligger meget tæt på hinanden. Den mest sandsynlige teori er ganske enkelt at de ligger så tæt, at det er enormt svært at styre den ene, uden at den anden følger med, netop fordi de ligger så tæt.

Det er noget, de fleste har gjort i mange år, og så bliver det bare en vane. Det virker, så det gør vi.

Det var egentlig en meget enkel forklaring – ikke?

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.