29 February, 2024, 17:54

Det her falder kvinder for hos mænd

Source: Pixabay, License: CCO, Author: StarFlames

Du er nok ikke i tvivl om hvilke kvaliteter, du selv falder for hos en mand, men er du egentlig klar over, hvad dine medsøstre lægger vægt på, når de skal udvælge deres partner? Er det kvaliteter såsom, at han er trofast, eller at han er en ørn i køkkenet, som de prioriterer højest? Videnskaben har givet deres bud på, hvad vi kigger efter hos mænd.

En stor amerikansk undersøgelse har forsøgt at forstå kvinders valg af partnere. Det har forskerne gjort ved at udspørge mere end 10.000 kvinder og mænd fra i alt 33 lande. Alle de mange deltagere i undersøgelsen blev bedt om at vurdere, hvilke egenskaber som de mente var helt uundværlige hos en potentiel partner.

Det interessante ved undersøgelsen var, at forskerne alene ved hjælp af tilbagemeldingerne var i stand til at gætte, om den adspurgte deltager var en kvinde eller en mand. Faktisk gættede forskerne rigtigt i 92,2 % af gangene.

– Fundene understøtter teorien om, at mænd og kvinder gennem deres evolutionære historie har mødt meget forskellige udfordringer, når det kommer til at fortage et godt valg af en partner, forklarer den ledende psykolog Daniel Conroy-Beam.

Begge køn pegede entydigt på, at de ønskede søde og loyale partnere med godt helbred – men derefter stoppede deres enighed også totalt.

Undersøgelsen viste tydeligt, at kvinder foretrækker ældre, ambitiøse partnere med orden i økonomien, hvor mændene foretrak yngre partnere, som de fandt fysisk attraktive. Men en konkurrerende undersøgelse peger også på, at kvinder foretrækker mænd, der gør noget ud af sig selv.

Ifølge det amerikanske forskerhold søger kvinder efter mænd med midler og magt, fordi det koster penge at bygge rede og forsørge børn. Det er derfor en afgørende kvalitet hos en mandlig partner, at han kan skaffe mad og husly. Dette skulle være den biologiske forklaring på, hvorfor vi kvinder fravælger partnere uden betydelig magt og midler.

Omvendt foretrækker mændene yngre, smukke kvinder, fordi de er symbolet på frugtbarhed, og dermed biologisk set kan videreføre slægten. Det har altså historisk set været en fordel for manden at gå efter yngre, smukke kvinder, da de kunne øge hans chancer for at parre sig med en frugtbar kvinde.

Men selvom vi foretrækker mænd med penge, er der altså også andre kvaliteter, som vi synes at værdsætte. Træk som en smal talje og brede skuldre, samt en muskuløs figur, som dog ikke må blive for stor, er nogle af de træk, som vi kvinder generelt set sætter pris på.

Hvis vi skal have tillid til de amerikanske forskere, så er det altså vigtigt for ethvert romantisk forhold, at manden tjener flere penge end kvinden, så han kan udgøre forsørgeren i familien – og der er mange veje til Rom, fordi der findes mange måder hvorpå mænd (og kvinder) kan tjene nogle ekstra penge. Lige nu er det muligt at tage en 100 million challenge på grund af VM i fodbold. Hvis en fyr ender som vinderen af denne challenge, vil han altså helt sikkert få din opmærksomhed – i hvert fald hvis vi skal stole på denne undersøgelse.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.