29 February, 2024, 19:42
tørshampoo

Det skal du vide, hvis du elsker tørshampoo

Tørshampoo er ikke nogen nyhed, men det bliver mere og mere populært, og det er ikke svært at se hvorfor. Det er en nem og hurtig måde at skippe en hårvask på. Selvom det er virkelig nemt og praktisk, kan det faktisk skade dit hår, at bruge tørshampoo for ofte. Læs lige videre, før du går i krig med tørshapoo for fjerde dag i træk 😉

Olie og snavs bygger sig op omkring dine hårrødder, hver dag. Når du bruger tørshampoo mellem hårvaskene, er det egentlig for at det skal absorbere olien og få dit hår til at se frisk, tørt og fyldigt ud. Men det er faktisk ikke det der sker. Tørshampooen “pakker” det bare ind – det fjerner det ikke. For at dit hår kan forblive sundt, skal olie og snavs fjernes fra hovedbunden, så den kan ånde – ikke pakkes ind. Desuden indeholder mange tørshampoos alkohol, som udtørrer og kan give dig tør hovedbund og skæl. Det kan også nedsætte din hovedbunds egen produktion at de nyttige olier, hvilket igen giver dig tør hovedbund.

tørhampoo

Tørshampoo tørrer ikke bare dine hårsække – det absorberer også de naturlige olier, som din hovedbund har brug for, for at forblive sund. Olien bør kun vaskes ud med vand og sæbe – ikke maskeres med tørshampoo.

Hvis du bliver ved med at bruge tørshampoo ofte, i lang tid, kan det faktisk medføre hårtab og hæmmet vækst af håret. Man vil begynde at opdage at håret ikke ser lige så sundt og glansfuldt ud, som det plejer at have.

tørshampoo

Når du har brugt tørshampoo, og endelig får nosset din røv ud i bad for at vaske hår, så vask hår og hovedbund grundigt, gerne to gange.

Altså: Skån dit hår og din hovedbund, og skær en smule ned for brugen af tørshampoo. Spark din røv ud i bad, og få vasket det hår. Men husk, at det ikke er nødvendigt at bruge shampoo mere end et par gange om ugen.

Et godt bud på en shampoo der er mild mod håret, cruelty free og fri for sulfater, parabener og
phthalater, er BRIOGEO Be Gentle, Be Kind™ Green Tea Clarifying Shampoo, som har fået rigtig mange gode omtaler og kåringer. Den kan fås på Amazon HER!

Er du til det mere naturlige? Så prøv en shampoo bar. Suztain har en HER!

tørshampoo

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.