29 February, 2024, 17:28

Dette har de hjemløse brug for til vinteren

Meterologerne lover en (heldigvis) forholdsvis tør men kold vinter, og vi har en hel del medmennesker der sidder på gader og stræder, uden et sted at bo.

Disse mennesker kan ikke putte sig i egen seng, under dynen, og de kan ikke bestille varme striksokker på Asos når de lige mangler dem. Derfor vil jeg gerne opfordre alle til at give en hånd til vores hjemløse.

Jeg har været i kontakt med Hus Forbi for at høre hvad de hjemløse har brug for her til vinter, og de svarede følgende:

De hjemløse mangler:

Varmt tøj
Huer, halstørklæder, vanter, jakker, sweaters, bukser, langt undertøj
Varmt sovegrej
Liggeunderlag, soveposer og tætter
Varme strømper
Tja…
Et måltid varmt mad
Giv en kop kaffe eller køb dem et varmt måltid, en sandwich eller lign.

Og sidst men ikke mindst:

Køb en avis og smil til dem.

Husk at hjemløse er præcis så meget mennesker som du og jeg med bolig og varm seng. Smil til dem, sig godmorgen, ønsk dem en god dag. Vis dem at du ser dem, og at du anerkender dem.

Hvad med dig selv, kunne du måske tænke?

Jeg har været på hhv dagpenge og SU i en evighed, og har derfor ikke haft ret mange midler at hjælpe med. Dog køber jeg jævnligt en avis eller giver en kop kaffe, lidt slik eller lign.

Tæt på mit arbejde sidder en superflink herre med hans hund, og en dag slog det mig at vi har en del hundeting liggende, som vi ikke bruger. Jeg spurgte ham en dag, om han ville distribuere nogle hundeting videre til andre hjemløse med hunde, og endte med at samle en stor pose med et par dækkener samt godbidder, snore, halsbånd og lignende.

Jeg spurgte desuden på en facebook-gruppe for mit lokalområde, om nogen havde jakker, varmt tøj, hundeting og lign liggende som de ville donere. Der kom både nogle hundeting, varme jakker og sågar skitøj.

Jeg kan kun opfordre til at alle gør det samme. Tjek gemmerne – har du noget liggende som du ikke bruger? En vinterjakke, varme sokker eller lign? Spørg din nabo eller i din lokale Facebook-gruppe. Har du lidt til overs, så køb aviser, måltider eller en varm jakke i genbrugen, og giv til en varmestue.

Hvor kan det afleveres?

En hurtig Google-søgning viser dig hvor det nærmeste herberg, varmestue eller værested er. Aflever tingene der, og de vil sørge for at få tingene videreformidlet.

Støt med SMS

Share