29 February, 2024, 18:15

13 gange, du opfører dig som en nar – måske uden at vide det

Det er ikke sikkert, at du har tænkt over det, men det får dig stadig til at virke som en nar i andres øjne. Hvis du er skyldig i nogle af tingene, er det ok, for nu får du mulighed for at ændre det.
 

1. Når du ikke samler op efter din hund.

Det er både irriterende, grimt og klamt, at glo på alle de hundelorte der ligger rundt omkring i parken, på fortorvet eller på græsplanen. Det er helt utroligt, så mange hundeejere, der lader som om de ikke ser at deres hund skider, og går videre. Hvis du ikke vil være en nar på dette punkt, så sørg for, altid at have poser med dig, og saml lortet op. Deres lort, er dit ansvar. En fordel ved at samle op efter den, er også at du kan følge lidt med i din hunds helbred, fordi du ved hvordan din hunds sunde lorte ser ud.

13 gange, du opfører dig som en nar - måske uden at vide det
 

2. Når du ikke siger hej til receptionisten/sekretæren.

Man viser hvordan man er, gennem måden hvorpå man behandler andre- Høflighed og respekt, er ikke noget vi kun skal bruge på folk, som vi elsker, kan lide, eller folk der er “højere oppe” end os. Det er for folk. Alle folk. Færdig!
Tag dig tid til at sige hej til receptionisten, smil til sekretæren, sig dav til buschaufføren og ønsk kassedamen en god dag. Det gør dig til et bedre menneske, og du ved aldrig hvornår du har brug for at karma kommer tilbage med en blomsterkurv, frem for en kasse med lort.
 

3. Når du skriver SMS’er, mens du taler med andre

De fleste af os, er skyldige i dårlige SMS-vaner, men denne, er den værste – og du ved helt sikkert godt, hvilken det er. Det er når du SMS’er eller tjekker Facebook, mens du taler med nogen. Du hører lige et bip, og tjekker hurtigt lige din sms, og skynder dig at svare. Don’t! Du fjerner opmærksomheden fra personen du taler med, og viser dem at de ikke er din førsteprioritet lige nu, og det får dem til at føle at du ikke lytter. Derfor; ignorer din mobil, og vær til stede i samtalen.
 

4. Når du stiller din indkøbsvogn, midt på parkeringspladsen.

Det her, er der heldigvis ikke så mange der gør, men det sker, og det er virkelig røvhulsagtigt. Selvom det er koldt, du er træt og har travlt, skal du altså gå tilbage og stille din vogn, der hvor det er meningen at de skal stå. Vi kan godt blive enge om, at den ikke kører tilbage af sig selv. Det betyder at et andet menneske som måske er lige så træt, og fryser lige så meget som dig, skal ud og hente vognen, for at stille den på plads, når nu du ikke gad.

13 gange, du opfører dig som en nar - måske uden at vide det
 

5. Når du smider skrald ud af bilvinduet.

Denne, er også en af de mest egoistiske og nar-agtige. Du har måske lige været på Mac’en, og du gider egentlig ikke have skraldet liggende i bilen. Der er ikke lige en rasteplads i nærheden, så du ruller vinduet halvt ned, og smider det ud i rabatten. Det er svært at beskrive hvor røvhulsagtigt, det er at smide skrald ud af vinduet. Hav evt en rulle poser liggende i bilen, så du kan samle dit skrald, og smide det ud når du kommer til en skraldespand. Ud af vinduet, er SÅ dårlig stil.
 

6. Når du ikke behandler tjeneren ordentligt.

Der findes folk, som ser ned på tjenere, og ikke ser dem som ligeværdige. Det er jo alligevel ikke et rigtigt arbejde, at være tjener vel? Jo. Tjenere knokler. De går mange mange kilometer hver dag, slæber tunge tallerkener, og smiler konstant – også til urimelige gæster. Alt dette, til en forholdsvis lav løn, i forhold til det arbejde de egentlig yder. Deres fineste opgave er, at sørge for at du har den bedst mulige oplevelse, der hvor du spiser. Hvordan ville du få din lækre restaurant-mad, hvis der ikke var nogen til at servere den for dig? Respektér din tjener, og behandl ham/hende godt og med respekt. Og nej, du efterlader bare ikke 2,5kr i drikkepenge. Gør det ordentlig, eller gør det slet ikke!
 

7. Når du ikke holder døren.

Glem ridderopførsel, vi taler grundlæggende menneskelig anstændighed. At du holder døren, betyder ikke at du skal stå og glane ved døren i 10 minutter. Kig dig lige over skulderen, og se om der er andre som skal med ind. Bare det at du lige holder den, mens du selv er på vej ind, viser at du er godt opdraget, og er opmærksom på andre mennesker i din nærhed.

13 gange, du opfører dig som en nar - måske uden at vide det
 

8. Når du har din telefon på højtaler, i offentligheden.

Folk der taler i telefon i bussen, med lyden på højtaler, skulle tvinges til at slikke på gulvet. INGEN andre end de to der har telefonsamtalen, har den mindste interesse i den. Det er egoistisk, og det er så irriterende for de mennesker der skal høre på en komplet ligegyldig telefonsamtale, der brager ud fra en mobiltelefon.
 

9. Når dit håndtryk er alt for hårdt.

Dit håndtryk siger meget om dig, og de fleste af os har nok lært, at vi skal give et fast håntryk. Lige så ufedt det er, at trykke sådan en slatten hånd, er det heller ikke ret fedt at få sin hånd mast totalt. En magtkamp skal ikke udøves via håndtryk. At kvase en persons hånd totalt, siger hverken om dig, at du er stor, stærk, sej eller “højt oppe”. Det viser om dig, at du er en nar!
 

10. Når du spiser noget lækkert foran andre, uden at tilbyde at dele.

Nej, selvfølgelig skal du ikke dele din madpakke med din sidemand, eller fremmede i bussen. Men hvis du sidder blandt kolleger, venner eller lign, og hiver en pose slik eller chokoladestykker frem, spørger man om de andre vil smage. De siger sikkert nej, men så har du spurgt, og de er pænt og betænksomt gjort. Samme regel gør sig gældende når du er ude at spise med andre. Vent med at spise, til alle har fået deres mad.

13 gange, du opfører dig som en nar - måske uden at vide det
 

11. Når du taler i telefon, mens du betaler for dine varer.

Det er en fin måde, at få tiden til at gå hurtigere, hvis du taler med din veninde mens du køber ind. Du taler selvfølgelig ikke højt, vel? Men når du når til køen, lægger du på. Et er at du står meget tæt på en masse andre mennesker. Noget andet er, at det faktisk er et levende menneske der sidder bag kassen. At tale i telefon mens du betaler for dine varer, sender et dårligt signal om at du ikke respekterer personen bag kassen. Læg på eller bed din veninde vente, sig tak for smil til kassedamen, og tal så videre bagefter.
 

12. Når du stiller din vare på plads, på den forkerte plads.

Halvvejs igennem dit indkøb i Netto, kommer du i tanker om at du alligevel ikke skal have rugbrød, bananer og mælk. Du ser dig omkring – er der nogen der kigger? Nej, og så stiller du varerne på hylden, ved siden af vaske-, og skyllemiddel. Det er bare så dårlig stil. Hvis du ikke lige gider bruge to minutter på at gå tilbage og sætte tingene på deres plads, så giv det til personen bag kassen, og sig at du desværre har fortrudt, om du må aflevere det her. Smil og sig TAK!
 

13. Når du efterlader tøjet i en bunke i prøverummet.

Du går ind i en tøjbutik, udvælger en masse lækre ting, og tager dem med i prøverummet. Der prøver du, men det er kun én af tingene der passer. Du gider ikke lige stå og bøjle fem bluser op, så du lader det bare ligge på gulvet i en bunke, eller hænger det på knagen. Der er jo folk ansat til at hænge det tilbage, ikke? Nej. De er ansat til at sælge dig det tøj du vil købe. De er ikke ansat til at rydde op efter egoistiske kunder.
13 gange, du opfører dig som en nar - måske uden at vide det

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.