2 December, 2023, 20:48
Kvinde med bog læse

Mangler du fabelagtig ferielæsning? Her er 8 (10) bøger som vi ELSKEDE!

Når det er ferie, vil vi så gerne finde noget GOD ferielæsning. Måske skal du på ferie – måske skal du være hjemme, det er sekundært, for bøger kan læses over alt (næsten). Vi er fan af humoristiske, spændende og intelligente bøger. Flere af forfatterne går igen, det ved vi godt – men det er simpelthen fordi de er så skide gode at vi ikke kan udvælge en bog fra hver af dem.

Som bonus-info vil vi godt lige sige, at det ikke kun er os der synes at bøgerne er fænomenale. Alle bøgerne på listen har fået virkelig god kritik af anmelderne. Desuden kan de alle lyttes på lydbog på Mofibo eller Storytel.
 

En mand der hedder Ove – Fredrik Backman

En mand der hedder Ove ferielæsning

Dette er ikke en ny udgivelse, men hvis du ikke har læst den, bør du gøre det. Den er fantastisk, sjov og sørgelig på samme tid, og du bliver med det samme grebet af historien om den gnavne og ensomme Ove der egentlig ikke rigtig gider leve længere. Det får hans nye naboer ændret på, selvom det ikke er med hans gode vilje.


 

Analfabeten der kunne regne – Jonas Jonasson

Analfabeten der kunne regne ferielæsning

Den afrikanske kvinde Nombeko er ikke så dum som nogen har tendens til at tro. Hun kæmper sig vej fra et fattigt barn i Soweto i Sydafrika til en kartoffelbil i Sverige – hvor hun forsøger at slippe af med en atombombe som hun selv har været med til at skabe. En virkelig sjov og velskrevet bog.


 

Argentineren der kom sejlende på en cedertræsplanke – Morten Vittrup 

argentineren der kom sejlende på en cedertræsplanke ferielæsning

Historien strækker sig over 80år, og over flere generationer. Den starter med at argentineren Victor de la Vega skyller i land i Malaga i 1954. Victor er utrolig god til at fortælle historier, og det gør han i stor stil. Storslåede historier, som måske, måske ikke, er sande. Igen en bog der indeholder lidt af det hele.


 

Den hundredeårige der kravlede ud af vinduet og forsvandt – Jonas Jonasson

den hundredeårige der kravlede ud af vinduet og forsvandt ferielæsning

Allan Karlsson er på plejehjem, og han er gammel. På trods af det, vælger han på sin 100års fødselsdag at stikke af, ved at kravle ud af vinduet. Man følger hans rejse rundt i Sverige, hvor hans veje blandt andet krydser en kuffert med narkopenge og får nogle bande-bøller efter sig. Der er også en fantastisk livshistorie at lytte til. En bog hvor man smiler hele vejen igennem.


 

Delhis smukkeste hænder + Tåge over Darjeeling + Yogi i Østerlen – Mikael Bergstrand

Mikael bergstrand ferielæsning

Göran Borgs liv er ikke ligefrem noget at prale af. Hans kæreste er skredet, han er for tyk og han er lige blevet fyret. Hans ven Erik hiver ham med til Indien, hvor han via uforudsete hændelser møder Yogi – en mand som ændrer hans liv helt og aldeles på hovedet, men som bliver hans ven for livet. Deres venskab bliver et eventyr som blandt andet indebærer en te-plantage og en masse af Yogis spændende, hjemmelavede ord.


 

Syv satans lange dage – Jonathan Tropper

Syv satans lange dage ferielæsning

Først finder Judd Foxman sin kone i seng med hans chef – et mandschauvinistisk røvhul. Kort efter dør Judds far, og da hans familie ikke har været samlet i mange år, bestemmer hans mor at de alle skal sidde shiva. i SYV dage, under samme tag. Hans familie er, som de fleste andres, sær og skør, og der sker selvfølgelig en masse drama og en gammel flamme blusser op. Kliché? Ja, men den er virkelig sjov.


 

Morder-Anders og hans venner (samt en uven eller to) – Jonas Jonasson

Morder-Anders og hans venner ferielæsning

En alkoholisk vaneforbryder, en kvindelig eks-præst med ordet i sin magt og en underbetalt, bitter receptionist danner deres egen lille uortodokse forretning, hvor de udbyder Morder-Anders (vaneforbryderen) som tæske”hold”. Det går godt et stykke tid, indtil det stopper med at gå godt, idet Anders bliver religiøs og ikke længere vil tæske – han vil forkynde og gøre gode gerninger – sidstnævnte med deres fælles opsparede formue.


 

Britt-Marie var her – Fredrik Backman

Britt-marie var her ferielæsning

Britt-Marie er 63 år, og hun forlader sin mand efter 40 års ægteskab. Britt-Marie kan godt lide orden, og ting der er rene. Hun flytter til den lille svenske flække Borg, og der er IKKE rent og ordentligt. Der er børn, et lukket fritidshjem og en fodboldklub der mangler en træner, og pludselig er Britt-Marie LANGT ude over sin comfortzone.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.