2 December, 2023, 22:36

Fire kosmetiske grunde til at holde sig fra tobaksrygning

Annonce | Reklame


 Der bliver tit og ofte talt om, hvordan tobaksrygning kan skade de indre organer, men der er faktisk også mange andre konsekvenser ved at ryge. Som enhver anden kvinde går du formentlig op i dit udseende, hvorfor du kan drage nytte af at vide, hvilke kosmetiske skader tobaksrygning kan forårsage. Disse vil vi præsentere dig for i denne artikel.

At man kan risikere at blive plaget af alvorlige lungesygdomme og andre alvorlige sygdomme bør være grund nok til at holde sig røgfri, men det er selvfølgelig også interessant at kigge på, hvad rygning gør for dit udseende. Allerede nu kan vi afsløre, at det ikke gør noget godt på nogen måde, men det kommer næppe som en overraskelse for dig.

Gule tænder

Der findes adskillige årsager til gule tænder – herunder rygning. Rygning er faktisk en af de værste syndere overhovedet.

Den gule farve kommer af cigarettens høje indhold af nikotin og tjære. Tobaksmisfarvningen menes faktisk at være kraftigere end den misfarvning, der kommer på grund af kaffe og rødvin. Dette er blot med til at understrege, hvor meget tænderne kan blive påvirket, hvis man ryger. Gule tænder betragtes af mange som uhygiejniske og decideret frastødende, hvorfor det ikke ligefrem gavner selvtilliden at rende rundt med gule tænder i munden.

Rynker

Alle mennesker får rynker før eller siden – nogen før og i højere grad end andre.

Hvis du ryger, skal du kunne acceptere, at din risiko for rynker, ikke mindst de såkaldte rygerrynker, stiger betydeligt. Det mener flere hudlæger og eksperter på området i hvert fald. Det er i øvrigt nikotinen i cigaretterne, som er skyld i, at risikoen for rynker stiger, idet nikotinen ødelægger de perifere blodkar.

Ovenstående er med til at forklare, hvorfor rygere som regel ser ældre ud end jævnaldrende ikke-rygere. Ønsker du ikke at få flere rynker og se ældre ud end højst nødvendigt, så bør du måske overveje at lægge cigaretterne på hylden.

Trætte øjne

Mange rygere døjer med trætte øjne af den simple grund, at de sover dårligt om natten. Det hænger sammen med, at kroppen kan blive meget urolig, når nikotinniveauet falder om natten. Foruden at have trætte øjne vil mange af de søvnplagede rygere have svært ved at klare dagens pligter. Dette er alt andet lige en hård konsekvens ved at være ryger.

Drop cigaretterne og få din uforstyrrede nattesøvn tilbage. Du kan måske finde trøst i en e cigaret, hvis du ikke er i stand til at slippe af med din nikotinafhængighed.

Grå og trist hud

Endvidere risikerer du at få grå og trist hud. Det skyldes blandt andre årsager, at cigaretterne indeholder et højt niveau af kulilte, der nedsætter blodets evne til at transportere ilt. Dette vil typisk medføre, at din hud får en trist farve og dermed sætter et negativt præg på dit udseende. Foruden den triste farve risikerer du, at huden bliver meget tør og derfor kræver intensiv pleje.

Share