5 April, 2020, 02:48

Forældreskriftestolen – kom med din “tilståelse” og lad os alle “stå frem”!

Morpoliti, forældrepoliti, momshaming.

I en tid hvor de sociale medier aldrig har været større, er der en stigende tendens til at forældre “er efter” andre forældre.

Hvis du har din daglige gang på Instagram og Facebook, vil du støde på frustrerede influencere som får negative kommentarer for ting de har sagt eller gjort som forældre. Det er de mest utrolige ting, der kan få folk til tasterne. Små, (for de fleste) ubetydelige ting som ofte er helt normale. Og det er altså ikke kun dem med mange følgere på Instagram der står for skud. Alle kan komme i skudlinjen, lige fra privatpersoner til de allerstørste celebs i USA.

Problemet er, at en stor del af de ting der gør “mor-politiet” mopsede, er helt almindelige ting som mange gør. Der er bare ikke nogen der ser det, og det er ikke noget man taler om.

Idéen til Forældreskriftestolen er ikke min – jeg så en tråd i en facebookgruppe, og der kom så mange skønne “tilståelser”, at jeg fik lyst til at samle en masse af mine egne og jeres, så vi alle kan føle os lidt mere “normale”.

Når jeg skriver “tilståelser” og “stå frem” med gåseøjne, er det fordi det i bund og grund ikke ér tilståelser, men helt almindelige ting som dog – som det er i dag – ofte bliver lidt tilståelses-agtige midt i al perfektheden.

Først må jeg selv komme med nogle “tilståelser” omkring mig og min datter på fire år:

 • Jeg kan finde på at lokke min datter med en is hvis vi skal købe ind, og hun ikke vil med.
 • En af grundene til at hun er så god til engelsk er, at hun ser en del Youtube.
 • I sommerferien har hun fået en hel del flere sodavandsis end én om dagen.
 • Jeg giver mig nogen gange, bare for at få fred.
 • Jeg har sjældent succes med at få hende til at hjælpe med at rydde op efter sig selv, og jeg ender med at gøre det selv fordi jeg ikke orker kampen.
 • Hvis hun er vågnet absurd tidligt, har jeg ind imellem givet hende iPad’en så jeg kan slumre lidt længe ved siden af hende.
 • Det er ikke nede i børnehaven, at hun har lært at bande.
 • Hvis hun ikke vil have børstet tænder, minder jeg hende om at så vil Karius og Baktus bygge huse i hendes tænder – vil hun måske have huse i munden? Det vil hun som regel ikke.
 • Jeg har fortalt hende at det kun er i taxaer at hun må sidde uden autostol. Hvis hun ikke sidder i autostolen i vores egen bil, kommer far i fængsel (overdrivelse fremmer forståelsen).
 • Jeg kom til at klippe hende i fingeren med negleklipperen, da hun var 1-2 måneder gammel.
 • Det kan tælles på en hånd hvor mange gange jeg kogte hendes sutter, mens hun brugte dem.

Forældreskriftestolen

Du kan være 100% anonym når du besvarer nedenstående. Jeg tracker ikke din IP eller noget. Jeg har kun adgang til dit svar!

Når der er nok, bliver svarene samlet i et eller flere nye indlæg.

Hvis du genopfrisker siden, kan du lave en ny besvarelse.

Hvem er du?

F.eks. Trætmor 32 eller bare dit navn - kan udelades 🙂

Her kan du skrive din "tilståelse".