2 December, 2023, 22:49

Red alert: forskere vil forbyde glimmer – men de har en god grund

Ifølge CBS, vil forskere nu opfordre verdens lande til at gennemgå et muligt forbud af salg af glimmer, både som et selvstændigt produkt og som en del af makeup. Grunden til dette er, at det har vist sig at det forurener vores oceaner, og udgør en fare for det maritime dyreliv.

Glimmer og glitter går faktisk ind under kategorien mikroplastik, hvilket de fleste af os efterhånden ved, ikke er godt for miljøet. Mikroplastik nedbrydes nemlig ikke, og findes blandt andet i fisk. Det bider faktisk mennesket i røven, for når vi spiser fisk, kommer mikroplasten tilbage i vores egen krop.

Ifølge DR har Søren T. Christensen, der er biolog hos erhvervsakademiet Cphbusiness Laboratorie og Miljø, lavet en undersøgelse af drikkevandet fra 16 husstande i København. Det viste sig at der i gennemsnit var 18 stykker mikroplastik i hver tappet liter vand.

Tidligere undersøgelser har desuden vist, at mikroplastik er en af ​​grundene til, at fiskebestandene i havene er faldet.

Mikroplastik er lavet af råolie og kan være tilsat alle mulige kemiske stoffer. Stoffer som kan være skadelige for mennesker og dyr. De kan både være kræftfremkaldende og hormonforstyrrende, og kan gøre stor skade på mindre fisk og havdyr, da det kan hobe sig op i deres krop.

Indrømmet – vi havde ikke tænkt over at glimmer, hørte med under kategorien mikroplastik. Se mere om hvordan du kan mindske dit plastikforbrug HER!

glimmer

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.