1 April, 2023, 00:42
kvindekrop

Hvordan ser den gennemsnitlige kvindekrop egentlig ud?

Det er ingen hemmelighed at der i dag er et ideal til kvindekroppen, som mange har rigtig svært ved at leve op til. Ifølge idealerne skal vi nemlig have kroppe som modeller, for at være smukke. Men hvilke mål har den gennemsnitlige danske model egentlig, hvilke mål har den gennemsnitlige danske kvinde, og er det overhovedet realistisk (og nødvendigt) at jagte idealerne? Min mavedelle og jeg, har undersøgt sagen!

Men hvad måler modeller egentlig?
Ifølg TV2, som har fundet data på 900 modeller, fra de førende modelbureauer i Danmark, er den gennemsnitlige danske model, 177cm høj. Det er altså rimelig højt. Vægt og BMI er desværre ikke tilgængeligt, men den gennemsnitlige tøjstørrelse for modeller er størrelse 34-36. Forbrugerne kan godt lide at spejle sig i en drøm – hvilket er det tynde og unge ideal. Modehusene vil tjene penge, så de viser forbrugeren det, som forbrugeren gerne vil se. De gør det som de ved, får forbrugeren til at købe.

Hvad så med den gennemsnitlige danske kvinde?
Ifølge Statens Institut for Folkesundhed, vejer den gennemsnitlige danske kvinde 68 kilo og har et BMI på 24,15. Husk at der er mange over, og mange under. Når det kommer til højden, er der også rimelig stor forskel på modeller og den gennemsnitlige kvinde. Mens modeller er 177cm høje, i gennemsnit, er den gennemsnitlige kvinde altså 167,5cm høje. Og den bedst sælgende tøjstørrelse til kvinder, er altså str 40!.

gennemsnit

Dette viser altså lidt om hvad det er, vi løber rundt og jagter. Det er selvfølgelig HELT O.K. HVIS man faktisk er over 177cm høj, vejer under 60kg, og bruger str 34 i tøj. Og det er HELT O.K. hvis man ikke gør.

Vi skal huske, at prøve at slippe tankerne om at opnå noget som vi ikke kan opnå. Hvis du fra naturens side har brede hofter, er det ikke realistisk at komme i en str 26-27 – og hvad så? En lille bukse-størrelse, gør dig sandsynligvis ikke lykkelig. Hvis du endelig når der ned, kan det være at du er evigt sulten, og har tabt dig så meget at du har mistet din bagdel – er det så en lille buksestørrelse værd? Hvis du er 165cm høj, og du gerne vil være 10cm højere, er der ikke noget at gøre ved det. Bare fordi modellerne er højere, betyder det ikke at det vil gøre dig lykkelig. Der er mange fordele ved, ikke at være så høj, ligesom der er fordele ved at være høj. Med begge dele er der også ulemper – alt er relativt. Bare husk at forsøge at få det bedste ud af det du har. De kvinder som har det du drømmer om, drømmer sandsynligvis om noget andet end det de har.

marilyn monroe

Vi skal også huske at modeller er særligt udvalgt fordi de er høje, er slanke, har lavt BMI og så selvfølgelig fordi de er smukke. De lever af det. Det gør den gennemsnitlige danske kvinde ikke. Vi er nødt til at begynde at se på for hvis skyld, vi jagter kropsidealer. Er det for os selv eller med tanke på hvad andre tænker? Er det overhovedet realistisk, at komme til at ligne de nuværende idealer? Vil det i bund og grund gøre dig lykkelig?

“Heldigvis” begynder flere og flere modehuse at kigge på, hvordan den gennemsnitlige kvinde ser ud. Flere undertøjsbrands bruger modeller som i større grad, repræsenterer den gennemsnitlige danske kvinde. Det er endnu ikke ofte at man ser en model der bruger str 40, men “baby steps“, ikke? Vi er nået så langt at der er en nedre grænse for hvor tynde modeller må være, så det går den rigtige vej.

Bare husk at elske dig selv, kvinde! Du er perfekt og fantastisk som du er!

Husk at kroppen ikke er perfekt – hverken din eller andres – og det er helt O.K.

The perfect body

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.