2 December, 2023, 22:07

Her er en videnskabskvindes bud på den perfekte menneskekrop

Kilde: Alice Roberts

OBS: Jeg har ingen læge-, eller videnskabsmæssig baggrund, så jeg ved ikke en masse om kroppen og dens funktioner. Jeg synes at det var en spændende historie, så bær over hvis der forekommer mindre fortolkningsfejl 🙂

Man kan ind imellem undre sig over, at det virker som om menneskekroppen ikke har udviklet sig rigtigt, i forhold til forholdene. Det er som om kroppen ikke har tilpasset sig det, den egentlig burde kunne.

Det kan der faktisk godt være noget om. Ifølge Alice Roberts som er anatomist, ville den perfekte menneskekrop have ben som en struds, hjerte som en hund og øjne som en blæksprutte – og det er lidt skræmmende.

Sammen med den anatomiske kunstner Scott Eaton og Special effects designer Sangeet Prabhaker har Alice lavet en full size version af sig selv, men med den forskel, at alle de ting der er usmarte ved kroppen i dag, er rettet.

Her er de ting, Alice Roberts har fikset på hendes nye krop:

Øjet: Med udgangspunkt i blæksprutters øjne, har Alices’ nye krop, øjne der ikke blinker, og som er større, så vi kan se mere og bedre.

Øret: Med alderen, mister vi evnen til at høre højfrekvente toner, fordi de små hår i vores indre øre, ikke regenererer. Derfor har det nye ører, regenererende hår i det indre øre, og er større, så vi kan høre endnu mere.

Luftvejene: Ifølge Alice er det en “designfejl” at mennesker har tendens til at kløjes i maden – specielt børn. Derfor har hun i sin nye krop, adskildt luftvejene og spiserøret, så chancen for at få mad i den gale hals, fjernes.

Laryngeal nerven (mangler det danske ord for den): bliver udviklet meget tidligt i fosterstadiet, mens hjertet og dens vener, stadig sidder i halsregionen. Senere kommer hjertet ned i brystet, og hiver nerver og blodårer med ned. Det er fikset i Alices nye krop.

Lunger: På mennesket kommer luften ind og ud den samme vej. Fugle har et anderledes setup, hvor luften passerer på en anden måde, og hvor den ikke skal ud samme vej som den kom ind. Derfor har Alices nye krop, fået fuglenes lunger og luftvejssystem.

Rygsøjlen: Her har Alice adopteret Chimpansernes ryg, for at minimere chancen for diskusprolapser og mange af de andre ting der har tendens til at overgå vores rygge – specielt med alderen. Desuden er den fæstnet bedre til vores bækken – selvom det koster hende sin talje. Alice er overbevist om at det er dét værd.

Børnefødsel: Alice spurgte på Twitter, hvad folk helst ville ændre ved deres krop, og fik overraskende mange svar omkring fødsler. Et forholdsvis stort babyhoved der skal igennem et meget lille sted, giver ind imellem komplikationer, og er oftest en temmelig smertefuld proces i det hele taget. Alice har taget inspiration fra pungdyr der føder deres unger i et tidligt stadig, og derefter holder dem i en pung, indtil de kan klare sig udenfor den. Smart? Ja. Kønt? Hmm…

Ben: Menneskets knæ er komplekst og går ofte “i stykker” på forskellige måder. Derfor har hun implementeret et strømlinet design som er langt mere stødabsorberende end menneskebenet – som strudse. De er utrolig gode til at løbe og de har lette fødder med lange tæer.

Hud: Den lyse hud som mange af os i vesten har, bliver let solskoldet, hvilket øger risikoen for hudkræft. Alice var egentlig tilbøjelig til at bruge mørkere hud, men lys hud har en mere effektiv optagelse af D-vitamin når der ikke er så meget sol. Den optimale hud er ifølge Alice, en der kan skifte farve, så den bliver mørk om sommeren, så den ikke bliver solskoldet, og lys om vinteren, så den kan optage mere vitamin D. Her er blæksprutten igen inde i billedet.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.