7 December, 2023, 21:04
Dear David

Tror du på spøgelser? Her er historien om Dear David, og den foregår lige nu!

En nat, oplevede Adam Ellis, forfatter og illustrator, det der kaldes søvnparalyse eller søvnlammelse, hvor man sover og er vågen på samme tid. Han så en dreng, sidde i en Adams grønne gyngestol, for enden af sengen. Nogle nætter senere, sagde en pige i en drøm “Du har set Dear David, har du ikke?”. Lige der, kunne Adam sværge på at han aldrig ville sove igen. Pigen i drømmen, havde fortalt Adam at David kun kom frem ved midnat, og at han kun måtte stille David to spørgsmål, hvis han huskede at sige “Dear David” først. Hun sagde også til ham, at hvis han stille tre spørgsmål, ville David dræbe ham. Næste gang Dear David dukkede op i en af Adams drømme, glemte han pigens advarsel, og stille spøgelset David, tre spørgsmål.

Derefter skete der ikke noget i flere måneder. Adam flyttede ind i en lejligheden ovenpå, og pludselig, for en måneds tid siden, begyndte mærkelige ting at ske. Adams katte begyndte at sidde og stirre på hoveddøren, præcis ved midnat.
En aften, kiggede Adam ud af dørspionen, og var sikker på at han kunne se noget bevæge sig derude. Men da han åbnede døren, var der ingen.

Han valgte derfor at tage et billede gennem dørspionen, og mange mener at hans kamera har opfanget ét eller andet.

Efter dette, tog tingene fart. Få dage senere, Tweetede han, at han havde sat en app der optager når man taler i søvne om natten, til at optage mens han sov. 33 optagelser blev det til, på en enkelt nat.

Ud af de 33 optagelser, mener Adam dog, at de fleste bare er støj fra f.eks. biler der passerer nede på vejen. Tre af dem, fangede dog hans interesse. De kan høres her. Han siger dog selv, at han ikke kan udelukke at lydene kommer fra hans katte.

12. august Tweetede Adam et billede af ham selv, og kort efter, blev en zoomet version af samme billede postet, af en anden bruger, som synes at man kan ane et væsen på billedet.

Det originale billede.

Det zoomede billede.

Adam Ellis tegnede den såkaldte Dear David, som han havde set ham i drømmene og i søvnparalysen.

14. august købte Adam et Fujifilm Instax kamera, som han ville prøve at bruge i lejligheden.

De første billeder han tog, så fine ud. De viser bare hans lejlighed, inklusiv den grønne gyngestol, som han havde set David i, første gang. Efter de første billeder af soveværelset, tog han et billede af gangen, foran hans hoveddør – den dør som kattene sidder foran, hver nat ved midnat, og her bliver det rigtig spooky.

Billedet var helt sort.

Han tænkte at der var en chance for at han måske havde fået dækket linsen med fingeren, så han prøvede at tage et nyt, hvor han bevidst dækkede linsen med fingeren, og resultatet var slet ikke det samme.

Det samme skete, igen og igen. Når han tog et digitalt billede, så alt fint ud. Men så snart han tog et billede med Polaroid kameraet, var der steder i eller omkring gangen, som var kulsorte. Her er forskellen. Han skriver at lyset er tændt ude i opgangen, på begge billeder.

Skarpsynede Twitterbrugere har skrevet til Adam, at de kan se et ansigt eller et væsen på de billeder han viste af sin mørke gang.

Twitter brugere, opfordrede Adam til at prøve at brænde salvie i sin lejlighed, for at rense ud. Det gik dog ikke helt som han havde håbet, for denne nat, drømte Adam om Dear David, for første gang i lang tid.

Det gik dog ikke helt som han havde håbet, for denne nat, drømte Adam om Dear David, for første gang i lang tid.
Han drømte at han sloges med David, som trak ham i armen, hen over gulvet i en forladt lagerhal.

Næste morgen, efter at have været i bad, opdagede han at han havde mærker på armen.

Drømmene strakte sig over flere nætter, men en af dem, var dog mere usædvanlig end de andre. Morgenen efter, gik Adam efter kaffe. Han har boet i samme område, i 10 år, og han passerer dagligt et “food-truck-værksted”, som altid har travlt, specielt i weekenderne. Men dagen efter drømmen om slagsmålet i en forladt lagerhal, var den tom.

Det undrede han sig naturligvis over, og derfor gik han indenfor. Stedet var tomt – på nær én ting. En grøn stol.

D. 25. august observerede Adam, at hans katte havde ændret deres efterhånden faste ritual ved døren. Nu begyndte de at gå rundt ved 22-tiden om aftenen. I cirka et kvarter, miavede de begge, og derefter faldt de til ro, som om ingenting var hændt.

Dog begyndte noget andet nyt, at ske. Når kattene var stoppet miaveriet, begyndte hans telefon at ringe, igen og igen, omkring 22.30.

Han tog telefonen, og skriver at han hørte statisk støj, som mindede meget om den støj han hørte, på en af de optagelser, hans app lavede om natten. Hans app havde fortsat været tændt om natten, og han havde opdaget at de statiske lyde som måske, måske ikke, skyldtes hans katte, som regel blev lavet omkring kl.03 om natten.

Efter et minuts tid, blev der stille.

Så hørte han en stemme. Og så tændte han for al lys og så Tv til solen stod op. Forståeligt.

Adam valgte at flytte den grønne gyngestol ud af soveværelset, og ind i stuen, hvilket også er ret forståeligt. Desuden købte han et såkaldt pet cam – egentlig ikke med henblik på ånde-optagelser, men også her, fik han en overraskelse. Han skulle nemlig på ferie i Japan i nær fremtid, og købte det petcam for at kunne holde øje med kattene, mens han har væk. Det er tændt døgnet rundt, og giver en notifikation på mobilen, hver gang det opfanger bevægelse. Mens han testede det, over weekenden, fik han to notifikationer om bevægelse, som ikke skyldtes kattene. Ved første ikke katte-relaterede bip, så han dette.

Cirka en halv time senere, fik han en bevægelses-notifikation mere, som så sådan ud.

Senere bliver han gjort opmærksom på, at den blå stol i baggrunden, ikke står samme sted på de to optagelser. Og der er ikke nogen hjemme, udover kattene.

Men da han undersøgte det nærmere, var stolen tilbage på sin oprindelige plads.

Seneste tweet var i går, 29. august, og det slutter sikkert ikke her. Vi fortsætter med at følge Adam og måske Dear David.

Nogle mener at han er et “medium”, altså at han på en eller anden måde har adgang til at se ting, de fleste ikke kan se, men selv er han skeptisk.

Han fortæller at han har fået rigtig mange privatbeskeder fra folk der enten selv påstår at være et “medium”, eller kender nogen der er det. Folk opfordrer ham også til at tage kontakt til en præst, og mener at han skal få uddrevet den ånd der tilsyneladende pusler i hans liv. Adam føler sig dog ikke klar til at involvere nogen. Han står midt i det her, og prøver stadig at forstå det.

De fleste af de ting der sker for Adam, kan (til tider, med lidt god vilje) forklares. Polaroid kameraet kan være defekt, ansigterne som nogle, mener at kunne se, kan være ren og skær fantasi, og opkaldene kan være en tilfældighed. Det hele kan også være sat op, men det kan også være noget andet.

Artiklen blev oprindeligt bragt af Bustle.com

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.