2 December, 2023, 21:15
vinter

20 følelser du helt sikkert kender, hvis du HADER vinter

1. Den frygtede første dag, du er nødt til at hoppe i vinterjakken, og det eneste du føler er vrede over at du bor et sted med årstider. Årstider er overvurderet. Sommer er fint, tak!

2. Den skræmmende følelse du har, når du står op om morgenen og ved at det er pissekoldt udenfor. Så du bliver under dynen så længe du overhovedet kan, og krammer din dyne, som gjaldt det dit liv.

3. Ønsket om at beklage dig, ubarmhjertigt og konstant, gennem hele vinteren. Vi ved godt at vi ikke kan ændre vejret, men det hjælper en smule, at brokke sig over det.

4. Følelsen af at se en lille smule dum ud, når du prøver at taste koden på din iPhone med din frosne næse, fordi du ikke kan overskue at tage vanterne af.

5. Den tåkrummende irritation du mærker når folk omkring dig bare “ÆÆÆÆÆLSKER vinter“, og insisterer på at forsøge at overbevise dig om at vinter er lækker. Ja ja, stearinlys, varm kakao og sne-engle – vi har fattet det. Vi er bare mere til strand, +20 grader, farvede drinks og sand mellem tæerne!

6. Nå det er så forbandet koldt, at du ikke kan mærke dit ansigt, og får et semi-panikanfald fordi du er sikker på at hvis du ikke snart kommer indenfor, får du permanente frostskader i ansigtet. Eller på hænderne… gys!

7. Den stress der følger med lag-på-lag beklædningen. “Er det her for meget eller for lidt? Vil jeg fryse eller svede? Vil jeg nogensinde få varmen nok, til at tage sweateren af, så man kan se mit egentlige outfit?”. Vinter-outfits ser skide godt ud på Pinterest – se bare HER! Men sådan ender det bare ikke, vel? For hvem kan gå med bare ankler, nøgne håndled eller uden halstørklæde? Så dør man altså af kunde. Det ka’ man godt!

Vinter

8. Den yderst uønskede følelse du får, når du opdager at du på en eller anden måde, på trods af at din krop føles som en ispind i menneskeform, alligevel faktisk sveder. WTF? Så er vi tilbage til de der lag på lag.

9. Når det klør på ryggen, eller et andet sted som du ikke kan nå… Med mindre du stopper op, lyner jakken op og kæmper dig ind under dine lag af varmt tøj, for at klø igen. (tip: hav en gaffel i tasken. Den er genial til at klø dig på ryggen under sweateren og alle bluserne, haha).

10. Følelsen af at være besejret godt og grundigt, når du alligevel fanger en influenza eller en gedigen forkølelse, og bare vil krølle dig sammen under dynen og glemme alt om arbejde, familie, venner, børn etc.

11. Din undren over at vanter og halstørklæder, der ligger sammen i et skab eller en skuffe, altid ender med at lugte på samme, underlige måde.

12. Du overvejer om der egentlig findes en betegnelse dækker over en sæsonbetonet mental lidelse, fordi du, helt uden grund og lidt for ofte, finder dig selv på grådens rand – bare sådan. Vinterdepression – der var den. It’s a thing.

vinter

13. Tristheden du føler, når solen (pff!! Hvis den overhovedet har været rigtigt fremme) allerede begynder at gå ned lidt i fire om eftermiddagen, og du egentlig helst bare vil gå i seng med det samme.

14. Den konstante irritation over tørre ben, rød næse, ru hænder og værst af alt – ELEKTRISK HÅR!

15. Den inderlige glæde der opstår når solen vælger, rent faktisk at vise sig, og det ikke blæser en halv pelikan. Acceptabelt. Ikke godt, men acceptabelt! Måske er det ligefrem lunt derude?

16. Den tarvelige skuffelse der opstår når du kommer ud i førnævnte solskindsvejr, i din bedste tro på at det er en lun vinterdag, men opdager at det er en af de der lyse, solrige og absurd kolde vinterdage. Det er stadig fucking koldt!

17. Når du ser en falde på røv og albuer, på det glatte fortorv, og nu hvor du har set det, går du i konstant frygt for at ryge samme vej, foran fremmede mennesker. Fuck at du går som en pingvin, bare du ikke falder…

vinter

18. Ønsket om at aflyse sådan cirka alle møder, aftaler og ting der kræver at du skal bevæge udenfor. Specielt hvis du skal udenfor flere gange. Eller hvis det foregår udenfor… I skoven?!? But why?

19. Den overstrømmende glæde, når noget der krævede at du skulle udenfor, bliver aflyst, så du slipper for vinterens tortur, bare lidt længere.

20. Den endeløse følelse af at du burde kunne gå i vinterhi, fra vinteren kommer, til det er grønt og mindst +15 grader.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.