7 December, 2023, 20:28
Intrepid sexual assault

Forskere på MIT har opfundet Intrepid til at beskytte kvinder mod seksuelle overfald

Ifølge RAINN sker der i USA, et seksuelt overgreb hver 98. sekund. Dette er temmelig frygteligt – men det er godt at vide at der er fokus på det. Dette faktum, har fået forskere på MIT til at udvikle Intrepid som måske kan hjælpe den forulempede kvinde, før det går helt galt.

Manisha Mohan har nemlig opfundet en form for aflangt klistermærke med en chip i, til at sætte i BH’en. Chippen mærker hvis der bliver taget hårdt fat i BH’en (brysterne) og det er ret revolutionerende. Chippen fungerer som en sensor, der måler de daglige bevægelser den bliver udsat for, og kan på den måde reagere når der sker noget som er meget udenfor det normale mønster. Den ved hvilket tryk den normalt bliver udsat for i løbet af en dag, og reagerer når der bliver taget hårdt fat i den, på en “forkert” måde. Altså vil man sagtens kunne ramme den og udøve tryk på den – men i det øjeblik at en hård hånd klemmer om den, reagerer den.

Intrepid

Når dette sker, sender chippen en notifikation til din mobil og spørger om du samtykker, altså om den berøring som chippen har følt, er OK. Den notifikation du har 30 sekunder til at reagere på. Hvis du ikke reagerer, starter den en høj alarmtone på telefonen.

Men det er ikke det hele. Intrepid sætter nemlig også din telefon til optage lyd, og den sender en besked til fem, af brugeren selv, angivne kontaktpersoner, og fortæller dem hvor du er.

Intrepid

Fordi anordningen ved hvordan du dagligt bevæger dig og tager dit tøj af, ved den når der sker noget som ikke er normalt.
Det giver mest mening at sætte anordningerne i din bh, men du kan sætte dem på hvad som helst. Den kan også bruges af mænd, som både kan komme ud for voldelige og seksuelle overfald (jo, det sker faktisk).

Intrepid holder i cirka 2 år, og vi håber at den bliver færdigudviklet så vi alle kan få mulighed for at købe den. Der findes mange devices som kan hjælpe kvinder der bliver overfaldet, men de kræver alle at man har dem indenfor rækkevidde når det sker. Intrepid kræver ikke en aktiv handling fra ofret, og det er her, det bliver rigtig smart.

Læs om Intrepid hos MIT HER!

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.