2 December, 2023, 21:07

Januhairy – det er bare hår for filan!

Den forskruede kropskultur som de sociale medier har skabt, er endelig begyndt at blive udfordret. Det har det været et stykke tid, men flere og flere kommer med i kampen. Mange kvinder er trætte af den opfattelse, at vi skal være solbrune, have en fedtprocent på 3, have langt, smukt hår, en lille numse og faste bryster der ikke falder ned når vi lægger os.

Virkeligheden er nemlig den, at det langt fra er os alle der har disse fortrin, og det behøver vi ikke.

For nyligt så jeg en artikel på en eller anden sladderavis’ på Facebook, hvor to unge piger var stillet op til X-Factor med noget rap-halløj. Jeg blev simpelthen så gal over alle de idiotiske kommentarer om den ene piges bryster. Folk skrev i vildskab om hvordan de syntes at pigens bryster hang, og jeg skammer mig simpelthen på vegne af de mennesker.

Hendes bryster så fantastiske ud, og udover det, så er det ingens business hvordan hendes bryster ser ud. INGENS!

Hvem siger at bryster ikke må hænge? Hvem siger at de perfekte bryster, er dem der sidder perfekt ud i luften? Hvem siger at en røv skal være lille? Hvem siger at appelsinhud er grimt, og at kropsbehåring er ulækkert? Det gør de sociale medier, og man bliver simpelthen træt!

Jeg er en af dem der sjældent barberer mig. Jeg gider simpelthen ikke. Jeg kan ikke rigtig se formålet, og hvis jeg ikke selv synes at jeg har behov for det, hvorfor skulle jeg så gøre det? Nu kunne man tænke på hvad andre vil tænke, men det er her vi kommer til det; JEG ER PISSEHAMRENDE LIGEGLAD MED HVAD ANDRE SYNES OM MIN KROPSBEHÅRING!!! Som i “iskold”.

Det er bare hår, for fanden.

Fra naturens side har jeg ikke særlig meget behåring, hverken i armhuler eller på benene. “Muldvarpen”, den ordner jeg når JEG gider, og oftest kun med en trimmer. Jeg gider simpelthen ikke sidde på hug i badet med røven op af de kolde fliser og sæbe i makrellen, og hive ud i flapperne for at få al pelsen af med skraberen. Jeg gider ikke have barberingsknopper. Jeg gider ikke tænke på stubbe, indgroede hår og den forpulede kløe, når det vokser ud igen. Jeg GIDER ikke betale 600kr og en sindssyg smerte for at blive vokset. Det generer ikke mig, og jeg synes stadig at den er så pæn som den nu kan være, med lidt pels.

Nå, men nu til emnet. Der er heldigvis andre end mig der ikke gider. En masse seje kvinder gør oprør mod det kvindeideal som har floreret længe, og de skammer sig ikke over det.

Det nyeste hit indenfor opgør med disse idealer er Januhairy! Det behøver ikke den vilde forklaring; det er januar, og vi lader håret gro.

Januhairy er startet af Body Gossip som er en organisation der arbejder på at få kvinder til at elske deres krop som den er. Du kan følge med på Instagram HER eller HER!

Her er nogle af de seje “Januhairy-kvinder”


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

 

 

Share