2 December, 2023, 21:03
La Fábrica

En arkitekt gør en gammel cementfabrik til hans hjem… og wauw!

Da Ricardo Bofill opdagede en gammel, faldefærdig cementfabrik, tilbage i 1973, så han med det samme, en verden af muligheder. La fábrica var født, og næsten 45 år senere, er det hele forvandlet fuldstændigt – og er nu et storslået og helt unikt hjem.

Fabrikken ligger lige udenfor Barcelona, og var en ren forureningsmaskine under 1. verdenskrig. Den blev siden lukket ned, og har stået tom i mange år, hvilket kunne ses på fabrikkens stand. Der var rigtig meget at gå i gang med, for Ricardo Bofill og hans team. Meget måtte rives ned, og efter års arbejde udenpå, begyndte arkitekten af sørge for vegetation, rundt omkring på de gamle bygninger, mens han gik i gang med arbejdet indenfor.

La fábrica er stadig et igangværende arbejde, som Bofill har viet sit liv til, da hans visioner for fremtiden fortsætter med at ændre form. De industrielle skorstene, der engang fyldte luften med røg, er nu dækket med frodigt grønt, et godt eksempel på de smukke transformationer, der er resultatet af kreativ tænkning.

Se de enestående billeder – tryk på dem, for at gøre dem større, så du får det hele med.

Se mere HER!

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.