7 December, 2023, 21:14

Lad naturen komme ind i dit hjem

Dette indhold er sponsoreret

Bæredygtighed er for alvor kommet på dagsordenen, og vi skal for alvor gentænke vores forhold til naturen, herunder hvordan vi både kan fejre og bevare den. En stor trend lyder på, at vi skal have naturen “ind i vores hjem”, så vi dagligt kan blive mindet om, dels det skønne ved naturen og dels, at vi skal tænke i bæredygtige baner ⎯ også i indretningen. Naturen optræder i mange forskellige interiørprodukter, og se fx Bloomingville produkter her.

Sådan integrerer du naturen i din boligindretning

Man kan invitere naturen indenfor i sit hjem ved for eksempelvis at holde en masse planter. Planter fås i adskillige udgaver og størrelser og kan bidrage med noget unikt hver for sig og sammen. Brug store planter i en stue, hvor der er højt til loftet, for at skabe en følelse af at være omgivet af skov. De store grønne planter vil derudover pynte op ad både hvide og farvede vægge. Hængeplanter vil gøre sig godt på reoler, som kan få tilsat liv og farve af de grønne blade. Badeværelset er et godt sted at holde planter, selvom ikke alle planter tåler mørke og fugt lige godt. Vi danskere holder ofte stadigvæk hvide badeværelser, og derfor gør grønne planter sig godt til at komme et klinisk look til livs. En anden tilgang, til at få naturen ind i hjemmet, er ved at vælge møbler af træ frem for andre unaturlige materialer. Du kan blandt andet finde smukke kurvestole og bænke i træ og flet, som både er elegante i hjemmet og en hyldest til naturen.

Dæk bord med naturens elementer

Naturlige elementer gør sig også godt i en borddækning. Et godt sted at starte er ved at anskaffe sig en hørdug, da hør er et vegetabilsk materiale og derfor er naturligt. Når man skal vælge service, kan man med fordel vælge naturlige materialer som sten, og stentøj findes i mange forskellige, smukke og kreative udgaver. Der skal naturligvis også blomster på bordet, og en både naturlig og bæredygtig mulighed finder man i tørrede blomster. Fordi at blomsterne er tørrede, kan de holde i langt længere tid end friske blomster. I genbrugsbutikker kan man købe små slanke vaser, som man kan placere tilfældigt på hele sit bord, med enkelte stilke af tørrede blomster i hver vase. Sådan får man både en elegant og en naturlig borddækning.

Gode råd til en bæredygtig indretning

Ønsker man at gå all-in på en bæredygtig indretning, kan man med fordel starte med at tænke i genbrugsbaner. Der findes et utal af skønne genbrugsbutikker og vintage-forretninger i Danmark, som sælger de smukkeste brugte møbler af god kvalitet. Her kan man blandt andet også finde møbler af træ, så ens indretning både bliver bæredygtig og naturlig. Tekstilindustrien er også en kæmpe synder inden for CO2-udslip, og det kan derfor være en god idé at kigge de forskellige udbydere, af for eksempelvis gardiner, efter sømmene, da der kan være stor forskel på hver enkelte virksomheds miljøpolitik. En huskeregel lyder derfor på altid at vælge møbler og interiør med omhu og eftertanke.

Share