8 August, 2020, 12:25
Marisha Dotton

Følg Marishas kamp mod hudkræft i en rørende og ærlig video

I juni 2014, opdagede 18-årige Marisha Dotson fra Knoxville i USA, en rød knop på hendes næse, som var blevet til noget som mindede om en bums. Hun fik en tid på en sundhedsklinik fordi hun ikke havde en sundhedsforsikring, og fik at vide at det var en infektion – dette skriver hun på sin GoFundMe-side.

Men knoppen begyndte at gøre ondt efter nogle uger, og hun brugte hendes sidste løn plus penge hun lånte af en ven, til at opsøge og betale en dermatolog. Der blev hun diagnosticeret, hun havde en ekstremt aggressiv pladeepitelkarcinom – altså en meget aggressiv form for hudkræft, som er livstruende, hvis den ikke behandles i tide og korrekt. Der var tale om en tumor, og den voksede hurtigt.

Marisha har fået foretaget hele syv store operationer, de seneste 15 måneder, for at komme hudkræften til livs. Hun skriver at over halvdelen af hendes næse, brusken og en masse væv blev fjernet i løbet af de operationer.

Marisha forsøger på sin GoFundMe side, at skaffe 85.000 dollars, til hendes behandlinger, altså over en halv million. Hun har postet en video for at dokumentere hendes kamp mod hudkræften.

En af de indgreb der blev foretaget i videoen er, at der blev taget hud fra hendes hovedbund, og sat fast på hendes næse, da stort set hele næsten skulle rekonstrueres efter at de måtte fjerne så stor en del af den.
Det har altså været nogle rigtig store indgreb hun har været igennem. Lægerne har blandt andet fjernet noget af hendes gane, hvilket har kostet Marisha otte tænder. De har også fjernet nogle af hendes bihuler, væv fra under hendes øje og en del af højre side af hendes ansigt.

Lægerne gav hende mindre end 20% chance for at overleve, men hun skriver glad at hun nu er kræftfri. Når man ser videoen, er det svært at forestille sig hvad denne unge kvinde har været igennem. Tanken om at få fjernet så meget af, og igen og igen blive opereret i ansigtet, er uvirkelig for de fleste. Men hun har klaret den, og det er påfaldende hvor ofte hun ser ud til at være ved godt mod, i løbet af de mange billeder i hendes video. Vi tager i hvert fald hatten virkelig meget af, for Marisha.

Se hendes GoFundMe side HER, og giv eventuelt et bidrag.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.