8 August, 2020, 11:42
McDonald's

McDonald’s tager mere og mere hånd om al den affald de producerer

Når man kører langs de danske motorveje, er det ikke svært at få øje på skrald – og det er slet ikke svært at få øje på den gyldne måge, der er trykt på en stor del af det. Specielt hvis der er en McDonald’s restaurant i nærheden, er der som regel ekstra meget skrald at finde. Ét er, at det er røvdårlig stil, at bilister kan finde på at smide skrald ud af vinduet – noget andet er, at det tager mange, mange år, før det nedbrydes.

McDonald’s har i dag annonceret at de (endelig) vil gøre meget mere, ved den miljømæssige påvirkning af al den emballage de producerer. Papiromslagene, kopperne, poserne og sugerørene, skal i 2025 komme fra genbrugelige, genbrugte eller certificerede kilder. McDonald’s har også planer om at lave et setup i deres restauranter, så enten kunderne eller de ansatte, kan sortere affaldet fra måltiderne (good guy Max Burger har det allerede).

McDonald’s har hele 37.000 restauranter, verden over. Kun 10% af de restauranter, sorterer og genbruger deres affald.

I 2017 fortalte McDonald’s CEO Steve Easterbrook, at McDonald’s serverer fastfood for 60 MILLIONER kunder, hver eneste dag! Tænk over, at hver eneste kunde, får deres mad, individuelt indpakket i papir og pap.

USA er førende i verden, når det kommer til produktion af skrald. F.eks. smider amerikanerne over 25 milliarder fast-food kopper ud, hvert år. Fastfood kæderne har i varierende grad, lavet tiltag for mere bæredygtig emballage. Mens Starbucks kopper er lavet af kun 10% genanvendt materiale, er Subways sandwich-papir lavet af 40% genbrugt materiale. Problemet er jo stadig bare, at en alt for stor del, havner på lossepladser og i naturen, og ikke bliver genbrugt nogen af stederne.

McDonald’s fortæller at man på nuværende tidspunkt ikke kan genanvende deres kopper, idet de er belagt med voks. Derfor er det meget muligt at de må udvikle nye materialer, som faktisk kan genanvendes.

McDonald’s ved altså godt, at flere og flere af deres kunder, tænker på miljøet, og det vil de gerne imødekomme, da affald fra emballage, er et globalt problem. De er faktisk allerede halvvejs mod at nå deres 2025-mål- Halvdelen af deres materiale kommer fra genbrugte, genbrugelige eller certificerede kilder, og 64% af deres papirindpakning, kommer fra certificerede eller genbrugte materialer – så de er godt på vej!

//Kilde:Buzzfeed
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.