7 December, 2023, 19:54

Menstruationskoppen – et miljøvenligt og sundere alternativ til tamponer

Zero waste bliver mere og mere populært, og det med god grund. Vi har aldrig produceret mere affald end vi gør i dag. ALT er emballeret, af plastik, og “engangs”; brug og smid væk. Men det behøver ikke være sådan. Derfor bliver menstruationskoppen mere og mere populær.
Bind eller tamponer, – det er sådan det altid har været for menstruerende kvinder. Prøv at tænke på hvor mange bind/tamponer du bruger på en måned. Gang det med 12. Det er alligevel en hel del. Men så meget er det jo heller ikke? Naah, men tænk så på hvor mange andre kvinder som gør det samme. Så er det pludselig rigtig meget.

Desuden er der ulemper ved begge dele. Der kan være en risiko forbundet med tamponer, og bind kan bare være røvirriterende, når de folder, klistrer steder hvor de ikke skal klistre, og så bløder man igennem og alt muligt.

Men men men. Menstruationskoppen skulle være det nye sort. En genbrugelig kop, som man simpelthen sætter op i fødekanalen, og tømmer efter behov. Derefter skyller du den under vandhanen, og putter den op igen. Dét er sgu da smart! Menstruationskoppen kan holde i mange år, og det må man sige, er en kæmpe resursebesparelse. Man skal lige øve sig lidt, men så er den nem at bruge. Det krævede jo også lige at man fik øvelsen, før tamponerne blev nemme at bruge. Og så den den lugtfri, og fås i flere størrelser, så du kan bruge den uanset hvor meget du bløder.

Vi har faktisk fundet den her video, som rigtig godt illustrerer, hvordan menstruationskoppen virker, og hvordan den sidder når den er sat ind. Det er ret fascinerende, prøv at se.

En side som vi har fundet, og som giver rigtig meget god information, er KOPPERIET.DK. Her kan du finde ud af alt hvad du har brug for at vide, finde et kæmpe udvalg, og sågar tage en test som hjælper dig med at finde den helt rigtige kop.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.