7 December, 2023, 19:20

Miskmask tester: Sushi Bazooka og riskoger til mikroovnen

Reklame. Jeg har fået produkterne gratis, derfor skal indlægget markeres som reklame.

Jeg er virkelig en nød til at lave sushi. Jeg er mægtig god til at spise det, men røvdårlig til at lave dem. Bambusmåtte, klistrede ris der hellere vil sidde fast på dine fingre end på noget andet, og fyld der falder ud af enderne – jeg bliver aldrig god til det.

I min søgen efter en NEM metode til fremstilling af sushiruller, faldt jeg over Sushi Bazooka. Den er ikke særlig køn, men efter at have set et par Youtubevideoer, var jeg overbevist om at den var et skud værd.

Jeg har fået produktet gratis fra Coolstuff – sammen med en riskoger til mikroovnen. Mit andet problem er nemlig at jeg er en hat til at koge risene helt rigtigt.

Min mor er min sushi-buddy, og hun var klar til at prøve riskoger og bazooka sammen med mig.

Riskogeren

Vi startede et par timer før tid, med at tilberede risene, da de skal være kølet af inden man bruger dem.

Riskogeren er supernem at bruge. Der medfølger en vejledning hvori der står hvor meget vand der skal i til hvor mange ris, og hvor længe de skal koge i mikroen. Man smider simpelthen bare ris og vand i riskogeren, og putter den i mikroovnen, og venter. Ud kommer perfekte ris, som blot skal køle af.

Klargøring

Mens risene køler af, gør du ingredienserne klar. Vi lavede vegetarsushi.

Af fyld brugte vi;

 • Babyspinat
 • Gulerødder
 • Forårsløg
 • Agurk
 • Avocado
 • Rød peber
 • Soltørrede tomater
 • Stegte vegetarnuggets (giver en lækker smag af indbagt et-eller-andet)
 • Lidt omelet

Derudover brugte vi:

 • Wasabi
 • Sesamfrø (valgfrit)
 • Nori ark (tang)
 • Eddike til risene
 • Chilimayo (Min er vegansk og fra Normal)
 • Rispapir ark
 • Soya

Grøntsagerne skylles og snittes fint. Jeg stegte nuggetsne godt og vi lavede en lille omelet som vi skar i strimler.

Sæt i gang

Nu kom vi til det sjove. Risene var kølet af og alt var stegt og snittet.

Det fylder ad helvedes til, at lave sushi. Bænkede min mor ved bordet med et stort spækbræt foran sig, og alle ingredienserne rundt om sig.

Sushi Bazookaen er overraskende nem at bruge; man skiller den ad, smører den med en lillebitte smule olie, putter ris i begge sider og laver en “kanal” i risene stangen.

Det er vigtigt at der er nok ris i begge sider af Bazookaen. Læg fyldet i kanalerne, saml og luk den korrekt. Der er to ting der er vigtige; at stangen er inde i bazookaen når man lukker den, og at endestykket er skruet helt på.

Derefter skal rullen trykkes GODT sammen. Derefter skruer du endestykket af, og trykker rullen ud på en plan flade.

Når du har trykket rullen ud, kan du lægge tang-arket ved siden af, og rulle det på rullen. Fugt kanten med lidt vand og lad den hvile.

Hvis du skal lave ruller uden tang på, er det meget vigtigt at der IKKE stykker noget fyld ud nogen steder, og så hjælper det hvis rullen har stået lidt i køleren inden den skæres ud.

Konklusionen

Jeg er vild med Sushi Bazookaen. At lave sushi med den, er langt nemmere end at lave det med bambusmåtte, hvis man bare er en almindelig klumpedumpe som mig, og ikke en prof sushikok eller et køkken-orakel.

Hvis du følger instrukserne, får du lækre sushiruller som ikke falder fra hinanden, og det er så meget lettere!

Sushi Bazooka kan desuden komme i opvaskeren.

Hvor kan den købes?

Riskogeren kan købes HER!

Sushi Bazooka kan købes HER!

Resterne

Man har aaaaaltid fyld tilbage, som man ikke får brugt. Det kan du med fordel bruge til at lave rispapirruller.

Se de færdige resultater herunder.