2 December, 2023, 21:14
naturalcycles

Sikker prævention uden hormoner eller gummidrenge

 

For kvinders vedkommende er prævention lig med hormoner, kobberspiral, pessar eller gummidrenge. Eller total afholdenhed. (man kan jo altså godt blive gravid selvom han står af i Roskilde.) Men der findes en 100% naturlig måde at beskytte sig mod graviditet. Den beskytter selvfølgelig ikke mod seksuelt overførste sygdomme, så hvis du har skiftende partnere bør du stadig bruge gummidrenge, men hvis du “blot” ikke vil være gravid, så kunne det her godt være noget for dig.

Det er simpelthen en app. Ja, det lyder skørt, ikke? Men denne app og et termometer, er alt hvad du skal bruge.

App’en hedder Natural Cycles og er udviklet af Eline Berglund, der er svensk nuklearfysiker og hendes mand Raoul Scherwizl. De to har kæmpet en lang kamp for at få systemet godkendt som decideret prævention. Eline er desuden Nobelpris modtager, men for noget helt andet. Men det bekræfter bare at hun nok er rimelig skarp.

Eline Berglund
Eline Berglund

De fandt ud af at selvom der er et marked for systemer som kan fastslå hvornår kvinder kan blive gravide, er der et endnu større marked for et som kan fastslå hvornår kvinder ikke kan blive gravide. Så i stedet for en app hjælper kvinder med hvornår de kan undfange, lavede de det modsatte. En præventions app. Som du jo egentlig også kan bruge hvis du gerne vil være gravid.

Det går ud på at man hver morgen, LIGE når man er stået op, tager sin temperatur (i munden, ikke i rumpetten hvilket man nok ikke gad i et par måneder i træk) og taster sin temperatur ind i app’en. Dette skal gøres i noget tid, og så regner det avancerede software ud, hvornår du er fertil. Den kan så sige hvilke ca seks dage, man skal bruge “regnfrakke” eller holde sig fra sex. Resten af dage er der frit slag, så at sige. App’en har nu over 150.000 brugere fordelt over mere end 60 lande. Undersøgelser viser at sikkerheden ligger på højde med p-piller og hormonspiral, og altså dermed højere end kondomer som ligger på omkring 97%.

Det fungerer sådan at man køber adgang til app’en til 549kr om året (noget billigere end f.eks. p-piller) og så får man et termometer tilsendt, som du skal have liggende ved sengen så du kan tage din temperatur hver morgen.

Se mere på deres hjemmeside HER!

 

 

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.