2 December, 2023, 21:43

Nordgreen – smukke, danske ure med samvittighed og omtanke

Disclaimer: Jeg har fået urene i gave fra Nordgreen. Men hvad der er vigtigst er, at jeg ikke skriver noget, jeg ikke mener. Integritet er vigtigt for mig, og derfor vil du som læser, ikke læse noget, der ikke er min oprigtige mening.

 
Jeg mødte første gang, en af stifterne af Nordgreen, til en fredagsbar. Vi faldt hurtigt i snak, om sludrede faktisk det meste af aftenen, mens promillen steg lige så stille. Jeg var fascineret at Nordgreens historie, og fik et utrolig godt indtryk af ham, og det firma han har været med til at opbygge.

Lidt om Nordgreen

Noget af det, der fangede mig mest var, at Nordgreen giver noget tilbage. At udover at designe og sælge virkelig smukke, enkle og lækre ure, som er dansk designet, og udover at det er to “unge knægte” der har banket firmaet op fra en Kickstarter kampagne, til at være efterspurgte worldwide – så giver de til velgørenhed.

Nordgreen har nemlig lavet et partnerskab med følgende organisationer.

Water for Good – når man køber et Nordgreen ur, giver man to måneders rent vand til en person i Den Centralafrikanske Republik.
Cool Earth – når man køber et Nordgreen ur, er man med til at bevare 50 kvadratmeter regnskov i Latinamerika
Pratham UK – når man køber et Nordgreen ur, giver man to måneders uddannelse til et barn i Indien.

Jeg ELSKER at se et firma, vælge at bruge nogle af de tjente penge, på at gøre en forskel i verden! Og jeg er stolt af at Nordgreen er danske. Det er så cool.

 

Designet

Nordgreens ure er designet af den anerkendte og prisbelønnede designer Jakob Wagner, som blandt andet har designet produkter for B&O. Deres samarbejde har resulteret i tre smukke modeller; Philosopher, Native og Infinity. Størrelsesmæssigt er de trip, trap, træsko. Philosopher er det største, mens Native er lidt mindre, og Infinity er mindst. urene er unisex, og ved i hvad? Det fungerer faktisk.
 

Urene

Jeg var så heldig at få et af hver, og jeg har brugt dem flittigt allerede.
 
Philosopher er mest “statement-agtigt” på mit lille, ret splejsede håndled. Det er et ur man bemærker, og kombinationen som jeg har fået – rosegold og blå nylonrem, er simpelthen så lækker.

  
Native, som er en smule mindre, har jeg fået i sølv med mesh-rem. Jeg er vild med hvor enkelt det er. Det gør ikke noget væsen af sig, men det er stadig hamrende lækkert.

  
Infinity er det mindste, og nok det mest feminine. Jeg har fået det i rosegold med matchende mesh-rem, og det er det mest diskrete. Dette ur passer til alt – også til formelt brug, når det ikke skal være fremtrædende. Dog kan man stadig tydeligt se, at det er et rigtig lækkert ur.

 
Dét jeg er vild med, ved netop disse ure er, at de er så tidløse. Der er ikke en masse bling-bling og dippedutter på, som gør at de bliver umoderne. Disse ure er tidløse, og enkle, og det er jeg vild med. Jeg véd at jeg har disse ure om 10 år, og at de ikke er blevet umoderne, og det synes jeg er sindssygt vigtigt, i en brug og smid væk-kultur, hvor mange ting, kun holder en sæson eller to, hvorefter de er håbløst outdatede. Det vil ikke ske med disse ure.

En anden ting er, at de passer til de fleste. Jeg kan bære dem, ligesom min mor, min svigermor og sågar min far. Vi er alle forskellige, men disse ure passer alligevel til alle.

Og en sidste ting! De er til at betale!

Native koster 1.195kr
Infinity koster 1.295kr
Philosopher koster 1.395kr

De priser, kan man altså ikke sætte noget på.

Vil du se mere? Så se urene på Nordgreens hjemmeside HER!

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.