7 December, 2023, 20:58
flækket negl

Sådan fikser du en flækket negl + bonusvideo

Hvis du har lange negle, kender du udemærket følelsen af at flække eller knække en negl. Det er såååå meget noget lort. Man må gerne bande. Det hjælper lidt. Når du er kommet dig mentalt, skal du tage beslutningen. Klippe neglen af og lade resten være lange? Klippe neglen af og sætte en kunstig negl på? Klippe alle neglene ned? Amputere hånden?

Der er faktisk råd for en flækket negl. Den kan reddes. Der er en måde at løse krisen på.

Tepose metoden. Denne metode er tilgængelig for de fleste, da vi nok allesammen har en forkølet tepose et eller andet sted i skabet til når mor kommer på besøg, selvom du måske ikke selv drikker te.

Du skal bruge:
En tepose
Saks
Neglelim
Pincet
Neglefil (gerne sådan en fætter som polerer neglen).

flækket negl

Det du gør:
Put en lille smule neglelim på flængen, og hold den på plads med en spids genstand (så den ikke sidder fast i limen) indtil limen er tør nok til at holde flængen lukket.

Så tager du saksen, klipper teposen op og tømmer den for indhold. Så klipper du et lillebitte stykke af – ikke så stort at det ikke kan være på neglen, men stort nok til at det dækker hele flængen, og kan hæfte mindst nogle millimeter på hver side.

Så putter du lidt mere lim på flængen og området omkring den, og lægger med pincetten, det lille stykke tepose helt over flængen. Stykket skal gå helt ud til kanten af neglen, og dække hele flængen. Tryk tepose-stykket ned og put lidt mere lim ovenpå.

Igen skal du sørge for at få trykket siderne ned og sørge for at der ikke er luft under teposen. Det tager lige et minut eller to, indtil limen er tør nok til at tepose-stykket hæfter over alt. Påfør om nødvendigt et lag lim mere.

Når limen er HELT tør, kan du forsigtigt file og buffe på den tørre lim, så du udglatter fladen. Det er faktisk muligt at få limen buffet helt glat og blank, men fil ikke for meget, for du skulle helst ikke file al limen af.

Nu er du færdig. Din negl er ikke så stærk som før, så du skal stadig passe på. Du kan lægge neglelak over hvis du har lyst, men skal være forberedt på at acetoneholdige neglelakfjernere vil opløse limen, og så skal du i gang igen. Men hey, det er dét værd.

Der er en anden metode som har vi ikke selv prøvet, så vi vil i stedet vise en MEGASJOV video hvor det bliver vist meget detaljeret. Denne metode kræver (vistnok) akrylpulver, og det ved vi ikke noget om, men det ser virkelig effektivt ud, og videoen er så sjov.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.