2 December, 2023, 21:17
Spraytan

Et par ting der er gode at vide om spraytan

Vi ved det godt, allesammen. Solbadning er ikke godt for dig. Det øger udviklingen af fine linjer i huden, rynker, pigmentpletter, modermærker og selvfølgelig øger det risikoen for hudkræft. Hvis du er vild med den gyldne farve, men ikke vil gå på kompromis med dit helbred, er spraytan er rigtig god ide. Men det er vigtigt ikke at få en spraytan hvis du har planer om et visit til hudlægen, for at få tjekket din hud, i nær fremtid.

Spraytan gør din hud mørkere. Surprise! Men det kan blive et problem, fordi farven det kan få dine modermærker til at ændre udseende, og få dem til at se ud som om de “ikke er gode”, selvom de er helt fine. Spraytannede modermærker kan se atypiske ud for det blotte øje, men også set gennem et dermaskop – et apparat som hudlægen bruger, som forstørrer modermærket, så de kan se om det ser fint ud, eller der er fare for at der er hudkræft i. Derfor anbefaler hudlægerne at time din spraytan mindst to uger inden dit besøg hos dem, for at undgå unødvendige biopsier.

Spraytan

Man skal også huske at selvom spraytan er langt bedre end almindelig solbadning i solen eller solarie, er huden ofte mere sårbar overfor solen, i op til 24 timer efter en spraytan behandling. Dette skyldes Dihydroxyacetone som er den ingrediens i spraytan, som faktisk giver din hud farce. Den øger også din huds potentiale for UV skader – så sørg lige for at holde igen med solen, i mindst et døgn efter din behandling.

That’s it! Er det ikke lidt fantastisk, at der er så mange fordele ved “kunstig” kulør, fremfor the real deal? 🙂
Har du taget meget “rigtig” sol, er det en god ide at få tjekket dine modermærker hos en hudlæge, bare en gang imellem. Opdager man potentielt farlige modermærker, tidligt, kan man spare sig selv for en hulans masse.

Nåå jo, og så skal du lade være med at græde, lige efter behandlingen.

spraytan cry

Læs om pigen der mistede det meste af sin næse, på grund af hudkræft.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.