13 August, 2020, 22:44

Vidste du at de der “snore” på bananer faktisk har et formål?

Hvis du spiser bananer, sidder du så også og fjerner de der underlige snore, som sidder på selve bananen? Har du også tænkt over hvorfor de egentlig er der? Det gjorde The Huffington Post, og de satte sig for at finde ud af det.

De er lidt ulækre, snorene. De klistrer fast til fingrene, og man får lidt lyst til at pille allesammen af, men det tager for lang tid.

Huffpost talte med Ph.D. Nicholas Gillit som er direktør på Dole Nutrition Institute, og han forklarede at strengene kaldes “phloem bundles” og sørger for at føre næring rundt i hele bananen. Man behøver ikke spise dem, men man må godt. Nicholas Gillit forklarede også; “Generelt er alle dele af frugter, sunde. Vi spiser skrællen på æbler, pærer osv., Og vi kunne spise bananernes skræl – herunder de omtalte strenge/snore – hvis vi finder dem velsmagende, men der er intet bevis for at de er skadelige.

Jeg ved ikke om i har lyst til at spise skrællen, bare fordi man kan. Vi fortsætter bare med at spise bananerne på samme måde som vi plejer; uden skræl.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.