10 June, 2023, 22:34

Den simple men effektive metode til at sortere i din garderobe

Det kan være en udfordring af de større, at sortere din gardebode, og få fjernet de ting du udemærket godt ved at du aldrig vil få brugt. Mellem toppe og bukser som du flittigt bruger, ligger der sandsynligvis bluser og nederdele som du aldrig bruger. Og så er der skoene, der er måske et par som klemmer, et par der gnaver, et par der bare ikke helt spiller, eller måske nogle du bare ikke kan lide. Men du gemmer dem. Det har man tendens til at gøre.

At sortere i garderoben, er sundt og gør folk glade. Men det er bare som om at det er skidesvært at komme i gang, og hvor skal man starte?

Find en halvstor taske eller shopper, kurv eller kasse, og sæt den på gulvet ved siden af din garderobe. Den skal ikke fylde alt for meget, for så bliver du bare irriteret på den. I denne, skal du smide de ting i, som du skal have ud af dit liv – en god ide er at donere det til en genbrug, H&M hvor man kan bytte det for rabatkort, eller du kan give det til en eller flere du kender.

sorter dit tøj

Gå igennem dit skab løbende, efterhånden som du bruger dit tøj. Hver gang du støder på tøj der skal videre, smider du det bare i posen med det samme. Når den står lige ved siden af, er det supernemt at smide det deri. Der ér ingen mening i at gemme noget, som du inderst inde godt ved, at du ikke får brugt igen, og det er bare dobbeltarbejde, for før eller siden skal du alligevel sortere det fra, så gør det nu!

En god tommelfingerregel er at frasortere alt som du ikke ville købe igen i dag. Behold ting du kan passe, ting der klæder dig, og dine yndlingsting. Der er helt sikkert andre som vil kunne gøre brug af de ting du ikke bruger, hvadenten det er folk der køber det i genbrugen, en veninde, en kollegas datter eller H&M som genanvender det. Glem ikke sko og accessories. De hjerteformede solbriller eller nittebæltet, og de høje chunky sko, som du alligevel ikke får brugt. Videre.

Det kan tage et par uger at fylde posen, og hvis du i mellemtiden fortryder et stykke tøj, ligger det bare der, lige til at tage op. Dette gør processen lettere, fordi man har tendens til at tænke “hvad nu hvis jeg fortryder?”

Når posen er fyldt, er det bare af sted. Sæt posen/kurven/kassen tilbage, og fyld den igen, lige så stille. På den måde, har du snart en garderobe som kun indeholder ting som du faktisk får brugt, fordi du løbende sorterer. Bum!

sortere i garderoben

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.