29 February, 2024, 19:07
stærk mad chili tab dig

Spis stærk mad og forbrænd flere kalorier

Leder vi ikke altid lidt efter en måde hvorpå vi kan forbrænde lidt ekstra, uden at arbejde hårdt for det? I dette tilfælde skal vi ikke længere end til vores egen tallerken.

Takket være et nyt studie som netop er publiceret magasinet Obesity Open Access, kan krydret/stærk mad hjælpe forbrændingen på vej. 40 mænd og kvinder, tog en 2mg kapsel med Capsaicin – hvilket er det som gør bl.a. chilifrugter, stærke. Nogle af forsøgspersonerne fik en af disse piller, mens andre fik en placebo-pille. Forkningsholdets undersøgte så, forsøgspersonernes metabolske hastighed, altså deres stofskifte, og fandt ud af at dem som tog kapslen med Capsaicin i, forbrændte 116 kalorier mere om dagen, end dem som fik placebo-pillen.

Ifølge Men’s Health, siger forskere, at dette skyldes er den termogene effekt fra Capsaicinen. Med andre ord skaber din krop varme, når den fordøjer krydrede fødevarer og forbrænder derfor flere kalorier.

stærk mad tab dig
Kilde: Pixabay.com

Dog skal det siges at studiet er delvist støttet af producenterne af Capsimax, som laver forbrændingspiller med netop Capsaicin i. Det kunne godt løfte nogle øjenbryn, men det er vigtigt at vide, at dette ikke er første gang, videnskaben er kommet frem til dette resultat. I et seks-ugers forsøg på Purdue University i USA, kom forskere frem til at cayennepeber også øgede forsøgspersonernes kropstemperatur og dermed, antallet af forbrændte kalorier.

Dette er ikke den eneste grund til at spise stærk mad. Cayennepeber har en masse helbredsmæssige fordele. Det sænker blodsukkeret, booster blodcirkulationen, mindsker psoriasis-symptomer og er godt til at mindske chancen for hjerte-kar-sygdomme.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.