29 February, 2024, 17:42
sibirien

Synes du, det er koldt i Danmark? Well – det er ingenting i forhold til dette.

I københavn er det i skrivende stund otte grader. Medregnet vinden, føles det som fire grader, og det er nok til at bide i fingrene. Der er altid nogle, som er hardcore, og ikke synes at det er koldt, men så er der os andre, som synes det er for koldt.

Men det er ingenting, i forhold til hvor vi nu skal hen. Vi skal nemlig til en lille by ved navn Oymyakon i Yakutia regionen i Sibirien, Rusland, og der er det virkelig koldt! Det er så koldt, at det faktisk er det koldeste, permanent beboede sted i verden. Som en turistattraktion, er der opsat et stort termometer, hvorpå målinger, helt ned til -68 grader, er observeret. Det er den lavest observerede temperatur, der nogensinde er målt udenfor Antarktis. Den lille by, er kun beboet af ca 50 (f*cking hardcore) indbyggere.

I Oymyakon, er der ikke bare lige noget der hedder “snefri” i skolerne, som vi måske har oplevet en gang eller to i vores barndom (for vi får jo ikke rigtig ordentlig sne, længere). Deres lille skole, lukker først, når temperaturen kommer under -52 grader.

Byen er dog ikke helt bundfrossen. De har nemlig varme kilder, som turisterne gladeligt tager en dukkert i, trods den kolde luft.

24-årige Anastasia Gruzdeva bor i området, og lægger billeder op på hendes Instagram, som får os andre til at spærre øjnene op, her i vores (i forhold til deres), lune klima. Billeder, hvorpå hendes øjenvipper er totalt frosne. Se hendes, og flere andres billeder herunder.

Et opslag delt af Marianna Troeva (@m_troeva) den

Et opslag delt af Альфия (@alfi__ya) den

Et opslag delt af Альфия (@alfi__ya) den

Et opslag delt af Альфия (@alfi__ya) den

Et opslag delt af Альфия (@alfi__ya) den

//The Telegraph

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.