7 December, 2023, 21:14

Til kamp mod delte mavemuskler med Maven Og Mig – del 1

 

Reklame

Der sker ofte nogle permanente forandringer med kroppen når man bliver gravid og føder et barn. Selvfølgelig både mentale og fysiske ændringer.
For mit vedkommen, har de mest markante, fysiske ændringer været mine bryster og min mave. Min vægt er som før – måske lidt under, og resten af min krop ligner egentlig sig selv. Brysterne er blevet mindre, og lidt længere end før, hvor de sad “lige i skabet”. Fred være med dem, selvom jeg er gået to skål-størrelser ned. Det generer mig faktisk ikke så meget.

Det der derimod generer mig, er min mave. Den er ikke blevet slap-slap, og den har ikke fået strækmærker, men jeg ligner ofte en der er gravid. Sagen er, at mange nok ikke ville synes at den er “slem”, og det er ok. Jeg synes bare ikke at den passer til resten af min krop. Jeg har desuden ind imellem kunne mærke at noget “var off”. Som om den var svag i midten. Faktisk var jeg så ked af min mave, at jeg altid gik med mindst én shaper på, for at holde maven lidt inde. Jeg har brugt badedragt med shaper det meste af sommeren, fordi jeg ikke kunne lide at min mave var “fri”.

Jeg ved godt at det kunne være meget værre, men det er nok for mig. Det går mig på, og jeg kan mærke at min mave påvirker mig.

Jeg er 32 lige om lidt, og fødte min datter Trille for 3,5 år siden. Jeg håbede at det ville blive bedre med tiden, men det gjorde det ikke.

Så hørte jeg om rectus diastase, hvilket betyder delte mavemuskler, og pludselig gav det bare mening med min mave.

Jeg startede med at købe et hjemmetræningsprogram for nogle år siden, men mit commitment og min motivation kunne ligge på et meget lille sted. Der var ligesom ikke andre end mig selv der kunne tjekke efter resultater, og det er altså svært at måle sine delte mavemuskler selv.

Derfor var det en fantastisk mulighed, da Maven og Mig gerne ville give mig et forløb hos dem. Maven og Mig ejes af Katarina og Sussi, og de er simpelthen specialister i at genoptræne de delte mavemuskler – noget som det rygtes, er umuligt. Men det kan altså lade sig gøre, og man kan se at de kan deres shit, blandt andet på Instagram.

Førbilleder

Som i nok kan gætte, synes jeg at det er en smule grænseoverskridende at lægge billeder ud, af den mave som jeg er ked af. But a girl’s gotta do what a girl’s gotta do. Husk at selvom du måske ikke synes at den er slem, kan jeg sagtens være ked af den <3

Opstart

Forløbet startede med en session med Maven og Mig – disse møder skal jeg have endnu to af. Jeg mødtes med Katarina, og hun startede med at måle min RD (rectus diastase). Den er 4-5 fingre, og jeg var noget overrasket over at høre, at jeg har en mild navlebrok, som kunne gå hen og skulle opereres en dag – i hvert fald hvis jeg ikke var startet hos Sussi og Katarina.

En anden ting, jeg ikke vidste var, at min holdning ikke er god. Jeg troede at jeg havde en god, rank holdning, men den er ikke god for min core.

Min første session med Katarina varede i over to timer, og jeg fik et grundigt indblik i hvordan maven fungerer, og hvordan jeg skal bevæge mig. En ting der er supervigtigt og som skal nævnes er, at de er sindssygt søde. Jeg er meget i mine følelsers vold, og det betyder meget for mig, hvordan jeg klikker med folk – og jeg hyggede mig virkelig til min første session.

Udover en masse vejledning om hvordan jeg skal sidde, stå, bukke mig og lægge mig, fik jeg en splint. Sådan et bredt mavebælte i elastik, som jeg skal bære 24/7. Splintens formål er at være en reminder om at tænke på min kropsholdning og ergonomi, men også for at aflaste bindevævet så det kan få ro til at hele og for at hjernen nemmere kan få kontakt til mine coremuskler. Jeg opdagede hurtigt at splinten hjælper mig rigtig meget med at huske de ting jeg har lært – f.eks. ikke at falde sammen når jeg sidder, og ikke at bukke mig ned på den forkerte måde – for med splinten på, som går fra buksekant til bh, er det faktisk ikke videre behageligt at sidde og falde sammen i stolen.

Jeg sidder ned rigtig mange timer om dagen, i mit arbejde som webudvikler, og jeg har faktisk skiftet min magelige kontorstol ud med en skammel med et tæppe på. I starten var det lidt anstrengende, men allerede efter første dag, sad jeg faktisk bedre på skammelen, end i den magelige kontorstol.

Mens jeg skriver dette, er jeg netop startet på min fjerde hele dag med splinten og med øvelserne. Jeg er sindssygt spændt på de kommende 5,5 uge, og jeg glæder mig meget til at se resultaterne. Resultater som jeg ikke kommer legende til – men som bliver det hele værd. Tanken om at jeg igen kan få en mave jeg er glad for, driver mig.

Mine mål

Ø: (et punkt mellem navle og brystben) 4 fingre, med medium stærkt bindevæv

M: (ved navlen) 4 fingre, med svækket bindevæv
Nederst: (et punkt mellem kønsben og navlen) 5 fingre med svækket bindevæv

Omkreds mål:
Under bh- kant: 74cm
I taljen: 71 cm
Over navlen: 84 cm

Følg med

Mens jeg er i dette forløb, vil jeg skrive mindst to indlæg mere om mine oplevelser med Maven og Mig, min ligesom jeg vlogger undervejs. Ved slutningen, klipper jeg det hele sammen i en video, og afslører resultatet af mit hårde arbejde.

Hvor?

Du kan booke en tid til en forundersøgelse HER!

Du kan booke tid til infomøde om rectus diastase HER!

Du kan se alle deres produkter HER!

Disclaimer: Dette forløb får jeg gratis af Maven & Mig, derfor mærkes det som reklame. Jeg gennemgår forløbet på lige fod med alle andre, og jeg er 100% ærlig omkring oplevelser og resultater.
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.