2 December, 2023, 21:29

Trailer: IT Chapter 2 – Man kan næsten ikke overskue én mere!

Jeg indrømmer blankt at jeg ikke er nær så hård til gysere som jeg var en gang. Som ung åd jeg dem råt, men efter jeg blev gravid, er jeg blevet en stor kylling.

Som barn så jeg dem gamle IT / Det Onde hjemme i stuen med min far. Han gjorde meget ud af (eller… han forsøgte) at fortælle mig hvordan de forskellige uhyggelige elementer blev lavet med special effects, og så troede han vel at den ged var barberet. I hvert fald husker jeg tydeligt at han gik i seng halvvejs gennem filmen, og lod mig sidde tilbage, alene i stueetagen af vores store parcelhus. Jeg var rædselsslagen! Jeg husker tydeligt hvordan man skulle “slukke hele stuen” mens man stod i stuen, og jeg måtte derfor galoppere på mine semilange pre-teen ben gennem en mørk stue, ud for at børste tænder. Der sker en del klamme ting på badeværelser i IT, så jeg stod helt oppe i hjørnet af badeværlset mens jeg børstede tænder, og derefter galopperede jeg ind på mit værelse og sprang op i sengen med hjertet oppe i halsen.

Jeg fik aldrig set den færdig… Før jeg blev voksen. Da jeg var blevet voksen, var alle effekterne håbløst forældede og filmen var pludselig latterlig.

Da den nye IT kom i biografen, tog min kæreste og jeg ind for at se den. Vi har set mange gysere sammen – i hvert fald inden jeg fik en kage i ovnen. Men jeg må altså nok indrømme at den var uhyggelig – det syntes han også.

Derfor er jeg ikke 100% sikker på at jeg kan overskue at se en toer. Ikke desto mindre er den altså ved at blive lavet, og jeg er selvfølgelig nødt til at se den når den kommer i biografen. Jeg husker tydeligt at slutningen på den nye version af IT lagde op til en toer, og her er den så.

I IT Chapter 2 er børnene fra den lille by Derry blevet voksne. Mr Pennywise er der dog stadig…

IT: Chapter 2 har premiere den 5. september 2019.

Share